Toraman, “Türkiye’de ve Kars’ta Sorunların ve Çıkmazların Çözümü: 14 Mayıs'ta..!”

Toraman, “Türkiye’de ve Kars’ta Sorunların ve Çıkmazların Çözümü: 14 Mayıs'ta..!”

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldığına dikkat çekerek; Türkiye’de ve Kars’ta sorunların ve çıkmazların çözümünün o gün başlayacağını söyledi.

Tacettin DURMUŞ 

Başkan Toraman, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimlerinde CHP Kars milletvekili aday adayı olmak isteyen Cumhuriyet ve Kılıçdaroğlu sevdalılarının sayısının her geçen gün attığına vurgu yaptı.

CHP Kars İl Başkanı Toraman bu açıklamayı, Yüksek İnşaat Mühendis Kars Belediye Meclis Üyesi Mahir Aydemir’in milletvekili aday adaylığını açıkladığı törende dile getirdi. Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, il ve ilçe teşkilatları kalabalık partililerinde hazır bulunduğu törende konuşan Başkan Taner Toraman, Hükümetin her geçen gün ülkeyi kötü yönetme dozunu artırarak devam ettiğini iddia etti.

HÜKÜMET HER GEÇEN GÜN ÜLKEMİZİ KÖTÜ YÖNETME DOZUNU ARTIRARAK DEVAM ETTİRİYOR 

Artık bu yönetim zaafiyetinden kurtulma zamanın geldiğini de konuşmasında ifade eden CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“14 mayıs'ta yapılacak seçimlere sayılı günler kaldı. Hükümet her geçen gün ülkemizi kötü yönetmeye dozunu artırarak devam ediyor.Bir taraftan gıdada önlenemeyen zamlar,diğer taraftan deprem bölgesinde bakanları tarafından kahvaltı veremiyoruz, kahvaltılık,çay şeker vs .getirin verelim diyerek yönetim zaafiyetini açıkça ifade ediyorlar.Urfa, Adıyaman gibi illerimizde deprem sonrası vatandaşlarımızın yaraları sarılamadan  meydana gelen selle 18 canımızı sele kurban verdik.Hükümetin Tarım bakanı açıklama yapıyor  diyor ki selde 18 can sele verdik, amma bu sene kuraklık yaşanabilirdi,bu yağmur ve sullarla toprak suya doydu.Yani toprak su alsın karşılığında giden canlar giderse gitsin deniyor.

Bir diğer önemli konu şap hastalığı nedeniyle ülke genelinde hayvan pazarları süresiz kapatıldı. İklimsel özellikler dikkate alınırsa köylülerimiz ,çiftçilerimiz besledikleri hayvanlardan satarak Ekim için mazot, gübre ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacaklar, esnaflık yapanlar yaşamlarını hayvan pazarlarında alış veriş yaparak kazandıklarıyla ailelerini geçindirecekler. Bizler burada umuyoruz ki  iyi bir niyet olsun ,sanki ithal hayvanı büyük tüccarlar aracılığıyla ülkemize sokacak çalışmaya bahane yaratmak amaçlı bir durum var. Sayın tarım bakanı ve İl tarım müdürlükleri bu konuda açıklama yapmalıdır.
Sorunlar yumağı çok… 

İŞTE BU SORUNLAR VE ÇIKMAZLARIN ÇÖZÜMÜ 14 MAYIS'TIR

Sizlerin ,halkımızın tercihiyle millet ittifakımızın liderleri Cumhurbaşkanlığın da Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU 'nu ortak aday gösterdi. Hep birlikte tek adam sisteminden sizlerin, halkımızın desteğiyle  kurtulmak yakındır. 

ARTIK BU YÖNETİM ZAAFİYETİNDEN KURTULMA ZAMANIDIR 

3 yıldan beri sahada halkımızın sorunlarını dile getirme ve çözme noktasında partimizin program ve politikaları noktasında çalışmalarla çözüm arıyoruz, aramaya devam edeceğiz. Hemşehrilerimizin her geçen gün partimize toplu katılımları devam ediyor. Her biri birbirinden çok değerli çeşitli meslek gruplarında görev yapan arkadaşlarımız sizlere hizmet etme noktasında partimizde 28.dönemde aday adayı oluyor. Partimizin ve millet ittifakı partilerimizin de aynı oranda halkımızdan ilgi gördüğüne inanıyorum. Sizlerin desteğinizle Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşlarının kurduğu  TBMM'ni yeniden tek adam sisteminden kurtararak yeniden parlamenter sistemle  özlediğimiz yapısına kavuşturacağız. Yarını güzel ,yeni nesillere ümitlerimizin yeşerdiği demokratik, sosyal hukuk devletinde üreterek, birlikte kazanarak ve adaletle bölüşeceğiz.

BİZ ÖRGÜT OLARAK HALKIMIZIN BİZLERE TAVSİYELERİNE DUYARLI DAVRACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERDİK

Cumhuriyet Halk Partisi geçen seçimlerde de ittifak partilerimizle çoğu yerde birlikte seçimlere  girdi. Kars 2019 yılın mahalli idareler seçimlerinde ittifak konusunda ortaklaşamadı. Şimdi halkımız bizden birlikte daha güçlü bir iradeyle birlikte milletvekili seçimlerine girmemizi öneriyor. Bizlerde bu seslere asla kayıtsız kalmayacağız. Örgüt olarak bizler düşüncemizi Genel Merkezimize rapor ettik. Bu konuda da Genel Merkezlerimizde bir çalışma yürütülüyor. Birlikte ittifak partilerimizin İl başkanlarıyla da bu konuları istişare ettik. Biz örgüt olarak halkımızın bizlere tavsiyelerine duyarlı davranacağımızı ifade İsmet istiyorum Birlikte daha güçlüyüz, başaracağız.”

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber