Toraman CHP’den aday adayı

Toraman CHP’den aday adayı

31 Mart 2024’de yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için aday adaylığı başvuruları devam ediyor.

2019Mart yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Başkan adayı olarak seçimlere giren Toraman 31 Mart 2024 Mahalli idareler seçimleri için CHP’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.
Başvurusunu CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir’e sunan Toraman yaptığı açıklamada,
“2024 yılı 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde ilimizden CHP'den Belediye Başkan aday adaylık açıklama düşüncemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle Başta Ortadoğu’da olmak üzere dünyanın her yerinde masum çocukların ve sivil halkın yaşamını yitirdiği savaşlar nedeniyle üzüntülerimi belirtmek istiyorum. Tüm savaşların derhal durmasını, Filistin'e yapılan ve 15.000 insanın, başta çocuk, kadın ve yaşlıların katledilmesi ve insanlık suçu olan soykırımı esefle kınıyor, bir an önce kalıcı barışın sağlanmasını temenni ediyorum.
Bildiğiniz üzere, Karslı bir annenin ve babanın evladı olarak, Kars'ta dünyaya geldim. Çocukluğumun en güzel günlerini, ilk gençlik yıllarımın heyecanını Kars’ta yaşadım. Yetişkin biri olma yolunda ilerlerken, biriktirdiğim anılara ev sahipliği yapan Kars'a derin bir gönül bağı kurdum. Uzunca bir süredir yerel yönetimlerce gerçekleştirilen yanlış uygulamalar ve kayyum belediyeciliği hayatımda derin izler bıraktı. Bu yanlış uygulamalar, hayatımın dönüm noktası olan bugünkü hayalimi kurmama sebep oldu.
Babam merhum Ahmet Toraman'ın “Doğruda aç görmedim, eğride tok görmedim.” öğüdüyle yola çıktım ve bugüne dek tüm çalışmalarımı, bu düsturla sürdürdüm. Türkiye’de gittiğim her yerde belediyecilik uygulamalarını yerinde inceledim. Belediyelerin sorunlarını tespit edip, bu problemlerin çözülmesi için çalışmalar yapıyorum. Yaklaşık olarak 4 yıla yakın bir süre yapmış olduğum il başkanlığı görevimden 24 Eylül 2023 'te ayrılarak, Kurultay Delegesi olarak parti görevimi sürdürmekteyim.Siyasetin sermayesi insan dedim ve yıllardır biriktirdiğim değerleri bir araya getirerek ekiplerimi oluşturdum. Ardından muhtarlarımız, inanç kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimizin başkanlarını ve yönetimlerini, sendika başkanlarımızı ve kanaat önderlerimizi tek tek ziyaret ederek tavsiye ve düşüncelerini aldım.
Şimdi, bu yolda edindiğim tüm tecrübeleri sizlerin de desteğiyle, sizlere hizmet etme kararlılığında gerçekleştirme zamanı. Her kesimden ve görüşten insana samimiyetle dokunan, ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün devrimlerine gönülden bağlı bir yönetim anlayışıyla; taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun, biz daha iyisini yapmaya geliyoruz diyerek, yıkmak değil, inşa etmek için, Tüm Karslı hemşerilerimizi hayalimdeki Kars’ta buluşturmak için, 25 yılı aşkın süredir devam eden yalana talana dur demek için, sosyal demokrat, katılımcı, toplumcu, çevre,doğa ve kent kültürünü önceleyen belediyeciliğin en güzel örneklerini sizlerle buluşturmak için, doğma büyüme bir Karslı olarak Belediye Başkan adaylığına CHP'den aday adayı olduğumu açıklamaktan büyük bir onur duyuyor, hepinizi 31 Mart günü, hayalimdeki adil, dirençli, tüm canlılara saygılı, eşit istihdam olanaklarına sahip Kars’ı, hep birlikte hayata geçirmeye ve bu hayale ortak olmaya davet ediyorum,” dedi.
Taner TORAMAN Kimdir?

1958 Kars Merkez İstasyon Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu Ziya Gökalp Ortaokulunda okudu. Ortaokul ve liseyi Alpaslan ve Cumhuriyet liselerinde tamamladı.
Eğitimini Ankara Eğitim Enstitüsü’nde tamamladı.
1977 yılı Kars Devrimci Liseliler Derneği Kurucu Üyeliği,
1977- 1978 yılları arasında Kars Devrimci Sanatçılar Derneği Kurucu Üyeliği,
1977 -1979 yılları arasında Kars Hamallar Derneği Kurucu Üyeliği,
1992 -2000 yılları arasında Eğitim iş Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyeliği,
2002 -2005 yılları arasında KESK'e bağlı Kars Eğitim Sen Şube Başkanlığı,
KESK İl Örgütlenmesi Yürütme Kurulu Temsilciliği,
Emek Bloğu Konfederasyonları Dönem Sözcülüğü,
KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcülüğü ve iki dönem Üst Kurul Delegeliği,
30 yıla yakın Öğretmenlik, İdarecilik yaptı ve Kars Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu'ndan 2008 yılında emekli oldu.
Kars Haziran Hareketi İl Yürütme Üyeliği,
Kars Devrimci 78'liler Derneği Kurucu Üyeliği,
Kars Vasfiye Eriş Vakfı İl Temsilciliği,
CHP 36.Dönem Kurultay Delegesi,
2019 Kars Belediye Başkan Adayı,
2020 37.Dönem Kurultayında İl Başkanlığı,
2020-2023 24 Eylül Tarihine Kadar CHP Kars İl Başkanlığı,
38.Olağan Birlik ve Demokrasi Kurultayımızda Kurultay Delegesi olan evli ve 3 çocuk babasıdır

whatsapp-image-2023-12-05-at-08-46-40-3.jpeg

whatsapp-image-2023-12-05-at-08-46-40-2.jpeg

whatsapp-image-2023-12-05-at-08-46-40-1.jpeg

whatsapp-image-2023-12-05-at-08-46-40.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika