Toraman “Atatürk'ün Değeri Her Geçen Gün Daha İyi Anlaşılıyor”

Toraman “Atatürk'ün Değeri Her Geçen Gün Daha İyi Anlaşılıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Örgütü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 82. ölüm yıldönümünde alternatif törenle andı.

Kars Valiliğince düzenlenen resmi anma töreni sonrası gerçekleştirilen anma etkinliğinde, CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman Vali Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ardında 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Pandemi koşullarında sosyal mesafe gözetilerek gerçekleştirilen anma programına il örgütü ve partililer katıldı. 
Anma etkinliği sonrası basın açıklamasında bulunan CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Ülkemizin ve partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 82.yıl dönümü olan bu gün kaybetmenin vermiş olduğu derin hüznü yaşadıklarımı söyledi. 

Toraman, O’nun ilke ve devrimlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa ve özgürlüğe olan inançlarıyla Atatürk’ün saygıyla andıklarını ve izinde olduklarını da söyledi.  

Başkan Toraman, büyük Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin değerinin her geçen gün toplumumuzun tüm kesimlerince daha iyi anlaşıldığını da vurgu yaptı. CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman açıklamasında, “Kurtuluş Savaşı'nın önderi, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi, ebedi başkomutan, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin yıl dönümün de büyük bir özlem, şükran ve minnetle anıyoruz. Büyük Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin değeri her geçen gün toplumumuzun tüm kesimlerince daha iyi anlaşılıyor, kan ve barut kokusunun hâkim kılınmaya çalışıldığı coğrafyamızda özgür ve onurlu yaşamak isteyen milyonlara ilham vermeye devam ediyor. Atatürk'ün harcını bağımsızlık bilinci ve milli egemenliğe kayıtsız ve bağlı kardığı Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkeleri ve kuruluş değerleri, mazlum milletler için kendilerini barışa, huzura, adalete ve demokrasiye ulaştıracak pusula olma özelliğini sürdürüyor. Bu bağlamda Atatürk'ün kurucusu olduğu Cumhuriyet sayesindedir ki ülkenin gerçek sahipleri bir kişi, bir aile veya bir zümre değil, milletin kendisidir. Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik laik, sosyal hukuk devleti ilkesi, milli egemenliğin güvencesi ve karşı karşıya bulunduğumuz adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresidir. Bu nedenle özgür ve onurlu yaşamak isteyen her yurttaşımız, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine kararlılıkla sahip çıkma ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma, ülkemizde mutlak adaleti sağlama mücadelesinin parçasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 82.Yıldönümünde Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz; Tüm gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.”dedi. 

5e41d7ef-3006-482d-a463-d5f26df65f76.jpg7bd330ef-9ee0-44e4-8611-c795b53f7379.jpg301fc06b-6c1e-4b49-b2d7-3e9936b44e54.jpg

Tacettin Durmuş 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber