Toraman, ‘24 Temmuz’ Basın İçin Bayram Olmaktan Çıktı’

Toraman, ‘24 Temmuz’ Basın İçin Bayram Olmaktan Çıktı’

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, sansürün kaldırılışının 115.yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada; ‘24 Temmuz'un basın için bayram olmaktan çoktan çıktığı günlerin yaşandığını söyledi.

Tacettin DURMUŞ

Başkan Toraman açıklamasında; sansür ve hapis üçgeninde basını tehdit edenlere, karşı kalemini satmayan gazeteciliğin meslek ilkelerine ve etiğine sahip çıkan saygın ve özgür gazetecilerin yanında olacaklarını ifade etti.

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi:
“Ne yazık ki basında sansürün kaldırıldığı 1908 istibdat koşullarından çok daha kötü koşullarla karşı karşıyayız. Gazetecilerin basın emekçilerinin dövüldüğü tehdit edildiği hapse atıldığı basın kurumlarının kapatıldığı ekranların karartıldığı, erişim engellerinin fikir suçlarının Sansürün ve soruşturmaların olağanlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 2002 yılında 100. sıradayken bugün 165. Sıraya kadar gerileyen ülkemizde basının durumu demokrasimizin de içler acısı durumunu gözler önüne sermektedir. İktidar geldiği günden beri Türkiye'de halkın haber alma hakkını yazılı görsel ve sosyal medya üzerinden sistemli olarak gasp ederek toplumu Dizayn etmeye çalışmaktadır gazeteci adı altında satın aldığı yandaşlarıyla adaletsizliği, haksızlığı, yolsuzluğu ve yoksulluğu görünmez kılmaktadır. Unutmayalım ki Çin'den sonra dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olan Türkiye'de bu sorun sadece gazetecilerin değil tüm toplumun sorunudur. Biz CHP olarak Özgür medyayı ve dolayısıyla halkın haber alma hakkının gasp edenlere basın emekçilerinin sendikal haklarını en alt seviyelere indirenlere korku, sansür ve hapis üçgeninde basını tehdit edenlere karşı kalemini satmayan gazeteciliğin meslek ilkelerine ve etiğine sahip çıkan saygın ve özgür gazetecilerin yanında olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika