TKDK Yatırımlarının Sayısı Her Geçen Gün Artıyor!

TKDK Yatırımlarının Sayısı Her Geçen Gün Artıyor!

 Saha kontrolleri aralıksız devam eden projelere ait destek ödemelerinin bu yılın sonuna yetiştirileceğini belirten TKDK Kars İl Koordinatörü Berkay...

 Saha kontrolleri aralıksız devam eden projelere ait destek ödemelerinin bu yılın sonuna yetiştirileceğini belirten TKDK Kars İl Koordinatörü Berkay Çelik, bugüne kadar 75 proje için yaklaşık olarak 54 Milyon TL hibenin çiftçilerin hesabına yatırıldığını söyledi.

Çelik yaptığı açıklamasında, “TKDK hibe desteklerini ödeyebilmek için yatırımların faaliyete hazır hale gelmesini şart koşmaktadır. Bu nedenle Kurumumuz tüm personeli ile yoğun bir çalışma dönemi içinde bulunmaktadır. Tesis inşaatlarının makine ekipman kurulumları da dahil olacak şekilde yıl sonuna yetiştirilebilmesi ve ödemelerde herhangi bir sorunla karşılaşılmaması için aynı gayreti yatırımcılardan da bekliyoruz. Yatırımlarımız planlanan şekilde tamamlandığı vakit 31 Milyon TL tutarındaki desteği proje sahiplerine ödeyeceğiz.” dedi.

Çelik, 2020 yılına kadar uygulanacak olan ipARD 2 programı ile AB standartlarında, sürdürülebilir birçok işletmenin kurulmasına destek vermeye devam edeceklerini ve bu destekler sayesinde Kars ili ve yöresinde istihdam olanaklarının artacağını, bölge ekonomisine de önemli katkı sağlanacağını ifade etti.

İşletmelerin kısa süre içerisinde aktif hale gelmesinin mecburi olduğuna ve faaliyete geçmekte geciken işletmelerin uyarıldığına değinen Çelik, karlı bir biçimde faaliyette bulunmanın olmazsa olmaz şart olduğunun ve pasif olarak varlığını sürdüren işletmelere ödenen destek tutarlarının ilerleyen dönemlerde faizi ile birlikte geri istenebileceğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber