TEOG sınavının ilk oturumu bugün sona erdi

TEOG sınavının ilk oturumu bugün sona erdi

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Kars'ta da 8. Sınıf öğrencileri TEOG sınavı için ter döktüler. Öğrenciler içeride sınav esnasındayken aileleri de okul bahçesinde sınava giren çocukları kadar heyecan yaşadılar.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Kars’ta da 8. Sınıf öğrencileri TEOG sınavı için ter döktüler. Öğrenciler içeride sınav esnasındayken aileleri de okul bahçesinde sınava giren çocukları kadar heyecan yaşadılar.


Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavına giren öğrenciler aileleri nezaretinde geldikleri okullarında Saat 9:00’da sıraları başında hazır bulundular. Öğrenciler, TEOG sınavının birinci oturumunda bugün Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına girdiler.

Binlerce 8. sınıf öğrencisi iki oturumlu gerçekleşecek olan sınavın ilk oturumunu bugün tamamladı. 2016 TEOG 'un ilk oturumunda Türkçe, Matematik, Din Kültürü'nde toplam 60 soru soruldu. Öğrencilere her oturumda bu 20 soru için 40’ar dakika süre verildi. Öğrencilerin sınav esnasında aileleri de okul bahçesinden bir an olsun ayrılmadı.


Ülke genelinde 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG’da birinci gün oturumlarından Türkçe sona erdi. Öğrenciler yarım saatlik aranın ardından matematik oturumuna girdi. Geriye ise Din Kültürü sınavı kaldı. Öğrencilere bugünkü oturumda 20’şer sorudan oluşan üç oturumda sırasıyla Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltildi. Öğrencilere her oturumda bu 20 soru için 40’ar dakika süre verildi.

1. oturumdaki sınavların sonlanması ardından Kars’ta öğrenciler kendilerini okul bahçesinde bekleyen ailelerine sınavın başarılı geçtiği müjdesini koşarak verdiler. Sınav esnasında çocuklarına dualar eden aileler ise çocuklarının uzun süredir bu sınava hazırlandığına dikkat çekerek, haklarında hayırlısı neyse onun olması temennisinde bulundular. Ayrıca onların okuması adına ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini de belirten aileler, kendi çocukları ve tüm sınava giren çocuklara başarı dilediler.

Sınava giren öğrenciler ise sınav sonrası yaptıkları konuşmada ilk oturumunun oldukça iyi geçtiğini söyleyerek, yarınki sınavda da başarı sağlayacaklarına inandıklarını belirttiler.(KHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber