TBMM Başkanvekili Aydın, Bakan Ahmet Arslan'ın Verdiği Müjdeleri Değerlendirdi

TBMM Başkanvekili Aydın, Bakan Ahmet Arslan'ın Verdiği Müjdeleri Değerlendirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'ın Cumhuriyet tarihinde almadığı hizmet ve yatırımı, AK Parti iktidarı döneminde aldığının altını çizdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman’ın Cumhuriyet tarihinde almadığı hizmet ve yatırımı, AK Parti iktidarı döneminde aldığının altını çizdi.

Önceki gün Adıyaman’a gelerek başta hızlı tren olmak üzere bir çok müjde veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Adıyaman ziyaretini değerlendiren Ahmet Aydın, AK Parti iktidarının hayal edilemeyen hizmetleri bir bir gerçekleştirdiğini vurguladı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye’nin en önemli projelerinden birisi olan Nissibi Köprüsünün bağlantı yolu olan 41 kilometre uzunluğundaki Kahta-Narince-Siverek bölünmüş yolun temelinin atıldığını ve 2018 yılının 1 Aralık tarihinde hizmete gireceğini kaydetti.

Yolun yapım işinin 300 milyon liranın üzerinde olduğunu kaydeden Ahmet Aydın, her alanda olduğu gibi ulaşımda da Adıyaman’ın hak ettiği hizmete aldığını ifade etti.

Ahmet Aydın, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Adıyaman ziyaretinde tüm Adıyamanlılara büyük müjdeler verdi. Temelini atmak için geldiği 41 kilometre uzunluğundaki Kahta-Narince-Siverek yolu çift gidiş çift geliş olacak genişliği 25 metre olacak. Nissibi Köprüsü ile yolun maliyeti 400 milyon TL’dir.Adıyaman’a helali hoş olsun. Bunlar yeterlimi tabii ki Adıyamanlılar daha iyi hizmetlere layık. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, Adıyamanlılara verdiği en güzel müjdelerden bir tanesi de hızlı tren müjdesidir. Adıyamanlıların yıllardır dile getirdiği hızlı tren ile ilgili bakanlığın ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Proje üzerinde çalışan ekip Gölbaşı-Adıyaman arasındaki 62 kilometrelik mesafeye hızlı tren ağı yaparak, Adıyaman’ın özlemini giderecek. Bu kentimiz için çok önemli bir yatırım olmakla birlikte gelişime ve ulaşıma büyük katkı sağlayacaktır. Türkiye büyürken Adıyaman’da buna paralel olarak büyüyor, gelişiyor” dedi.

AK Parti iktidarının milletten aldığı güç ile ülkenin her karış toprağına en iyi hizmeti götürmeye devam edeceğini vurgulayan Ahmet Aydın, “AK Parti olarak 14 yıldır yaptıklarımı milletimiz görüyor. Milletimize hizmet gittiği için bizleri tercih ediyor. Bizlerde onların bize olan güvenini boşa çıkarmamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bakanımızın da açıkladığı gibi Besni-Araban yolu 41 kilometre, yol 25 kilometresi tamamlandı diğer bölümünü 2017’de tamamlanacak. Adıyaman Bozova yolu 32 kilometre olup, 28 kilometresi bitti, kalan kısmı 2017’de bitirilecek. Tut Yolu 12 kilometrelik yol olup bunun 10 kilometrelik kısmı sathi kaplama olarak tamamlandı. Göksu ve Kanal köprüleri bu sene sonunda bitiriliyor. Yeni yapılacak işler var. Malatya Gölbaşı yolunun 46 kilometrelik yolun ihalesi yapıldı. Gölbaşı-Adıyaman-Kahta yolunun 98 kilometrelik yolun 73 kilometrelik kısmının bölünmüş yol ve sıcak asfalt yapılması ile ilgili 2017 yılında çalışma yapılacak. Narince-Damlacık-Yarpuzlu yolu 50 kilometre, 23 kilometrelik kısmının projesi bitmiş. Nihai projenin ihalesine çıkılacak. Adıyaman-Çelikhan-Yeşilyurt proje çalışmalarını yürütüyoruz. Proje çalışmaları bitirilince çalışmalara başlayacağız. Adıyaman’ın 29 kilometrelik çevre yolunun bölünmüş yol ve sıcak asfalt olarak projesini tamamlayınca 2017 yılının sonunda bu yola başlanılacak. Bu ve buna benzer yatırımlar devam edecek. Adıyaman için hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber