Tarihi kentte kar güzelliği

Tarihi kentte kar güzelliği

Kars´ta bu yıl kar yağışından ziyade soğuk ve sisli hava etkili oldu. Sisle birlikte oluşan nemin geride bıraktığı kırağı ise tadına doyum olmayan görüntüler sundu.

Kars’ta bu yıl kar yağışından ziyade soğuk ve sisli hava etkili oldu. Sisle birlikte oluşan nemin geride bıraktığı kırağı ise tadına doyum olmayan görüntüler sundu.
Kar ve ağır kış koşulları bu yıl batı illerini de olumsuz etkiledi. Doğu Anadolu’da yıllardır yaşanan dondurucu soğuklar bu yıl yine yaşansa da sürekli kar yağışları olmadı. Kar, ağırlıklı olarak batı illerini vurdu ve kış kendini o bölgelerde de iyiden iyiye hissettirdi.

Tarihi kent Kars’ta da beklenenin aksine fazla kar yağışı görülmedi. Kış soğuk yüzünü tamamen gösterdi. Soğukla birlikte gece saatlerinde sis etkili oldu. Sis de nemle birlikte kırağıya dönüştü. Ağaçlar, teller, bacalar, örtüler pamuk şekerini aratmayan kar birikintileriyle doldu. Bu da ortaya renkli görüntüler çıkardı. Her ne kadar da hava soğuk olsa bile insanın içini ısıtan bu görüntülere kentte sıkça rastlandı.

Kars kalesinden bakıldığında bembeyaz bir görünüme neden olan kırağı tarihi binaları da bir başka güzel gösterdi. Kentin en görkemli binalarından olan Fethiye Camii de kırağının kapladığı donmuş ağaçların arkasından daha da farklı görüntü.

Çevresindeki donmuş ve soğuktan camı kırılmış saat ve başta Atatürk olmak üzere Türk devletlerinin liderlerinin heykelleri de kırağıdan nasibini aldı.
Soğuk ve kırağı altında evlerine veya işlerine giden vatandaşların hali de kentin soğuk yüzünü ortaya koymaya yetti. Soğuktan titreyerek yürüyen vatandaşlar üşümemek için her ne kadar kalın giysilere bürünseler bile nasıl üşüdüklerini hallerine yansıdı. (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber