Tarhana okul menüsüne girdi

Tarhana okul menüsüne girdi

 Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu’nun, 3 yıldır üzerinde çalıştığı ‘Okullara yemek projesi’ için İstanbul pilot bölge...

 Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu’nun, 3 yıldır üzerinde çalıştığı ‘Okullara yemek projesi’ için İstanbul pilot bölge seçildi. Proje kapsamında okullarda çocuklara tarhana ve orman kebabı gibi ev yemekleri servis edilecek.

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu, öğrencileri fast food alışkanlığından kurtarmayı amaçlayan projesini pilot bölge seçilen İstanbul’da hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projenin hayata geçirilmesinin ardından Türkiye’nin her yerinde öğrencilere tarhana, orman kebabı gibi ev yemeklerinin servis edilmesi planlanıyor.
“ÇOCUKLARDA OBEZİTE ARTIYOR”
İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran, projeyle ilgili İHA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Okullarda öğrenim gören öğrencilerin beslenme şekillerini incelemeye aldıklarını ifade eden Zincirkıran, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı raporda, çocuklarda obezitenin artmaya başladığı vurgusunu yaptı. Rapor doğrultusunda bu projenin gelecek yıllar için önemine değinen Zincirkıran konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;
“PROJE TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE UYGULANABİLİR DURUMDA”
“Şu anda geldiğimiz noktada pilot uygulamayı başlatabilecek pozisyondayız. Bu iş nasıl yapılacak diye düşünüyorsanız, çocuk öğlen yemeğinde 4 kap Türk mutfağından yemek yiyecek. Çocuk tarhanasını, orman kebabını, bulgur pilavı ve peşinden cacığını yiyecek. Hem çocukların beğendiği hem de besleyici ürünlerden yola çıktı. Biz yemek sanayicileri olarak pilot uygulamamızda bunu devlet büyüklerimize en güzel şekilde anlatacağız. Şuna hazırız. Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine biz bu hizmeti dünya normları çizgisinde verebilme kabiliyetindeyiz, bilgisindeyiz”.
“YURTDIŞINDA KULLANILAN SİSTEMİ KURDUK”
Federasyon Başkanı Sedat Zincirkıran ayrıca okullara gönderilecek olan yemek paketlerinin bir örneğini gösterdi. Türkiye’nin mevsim şartlarına göre hazırlanacak olan paketlerde yemeklerin tazeliğinin bozulmadan öğrenciye ulaşacağını ifade eden Zincirkıran, “Okullarda verilecek bu yemek lojistik olarak özel torbalara doldurulup soğutulacak, üretim yerlerinde günlük olarak saklanacak ve buradan tekrar frigorifik araçlarla okullara gidecek. Okullarda da fırınlar içerisinde ısıtılacak ve taptaze bir şekilde çocuklara yedirilecek. Bu teknoloji de bütün işin yemeğe dışarıdan bakteri bulaşması engellenmiş olacak. Şuanda bu baktığınız zaman İngiltere de, Almanya’da, Rusya’da, Amerika’da kullanılan sistemi biz Türkiye yemek sanayicileri federasyonu olarak kurduk” dedi.
“YEMEK SANAYİSİNİN KALİTESİ AVRUPA’NIN ÜSTÜNDE”
Zincirkıran, proje için sağlanacak olan finansman sorusuna da cevap verdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük bir devlet olduğunu söyleyen İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran, devletin öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri konusunda bilinçli olduğunu kaydetti.
“Federasyon olarak elimizi taşın altına koyduk” diyen Zincirkıran, “Biz bu işin ilmini, bilimini biliyoruz. Tecrübemiz var. Şuan Türkiye’deki yemek sanayisinin standart, kalite ve hijyen olarak çizgisi, Avrupa çizgisinin çok çok üstünde” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem