Taksiciler teröre tepki için direksiyon başına geçti

Taksiciler teröre tepki için direksiyon başına geçti

  Kars’ta taksiciler, teröre tepki amaçlı direksiyon başına geçtiler. Bir araya gelerek kar yağışı altında Türk bayraklarıyla donattıkları...

 

Kars’ta taksiciler, teröre tepki amaçlı direksiyon başına geçtiler. Bir araya gelerek kar yağışı altında Türk bayraklarıyla donattıkları araçları ile konvoy oluşturup korna çalarak terör saldırılarına tepki gösteren taksiciler, dualar ederek, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudular.

Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen taksi şoförleri, yaklaşık 150 araçla konvoy oluşturarak "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı atarak şehir turu yaptılar. Taksi şoförleri, daha sonra Kars Garnizon Şehitliğine geçerek burada kar yağışı altında şehitler için Kur'an-i Kerim okuyarak dua etti. Konvoya devam eden taksi şoförleri şehir turunu tamamladıktan sonra tekrar Cumhuriyet Meydanına geri geldiler.

Konvoydaki şoförler, Cumhuriyet Meydanı'nda sloganlar atıp İstiklal Marşını okudu. Taksi şoförlerinden Mehdi Çinkılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars'taki taksi şoförlerinin şehitler için bir araya geldiğini belirterek, "Kars'ta bulunan taksi esnafı olarak şehitlerimizi anmak için bir araya geldik. Şehitlerimiz için buradayız Cenab-ı Allah bize bir daha bu acıyı göstermesin. Tüm şehitlerinize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Her zaman canımızla kanımızla bayrağımızın altında, şehitlerimizin arkasındayız tüm Kars halkı olarak şehitlerimizin arkasından rahmet okuyor." dedi.

Taksi şoförlerinden Hüseyin Geçler de konvoya katılan tüm taksicilere teşekkür ederek, şehitlere Allah'tan rahmet ailelerine sabır diledi. Taksicilerin teröre tepki eylemi başladığı yerde sona erdi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber