Susuz’da 100 Yıllık Cumhuriyet Coşkusu

Susuz’da 100 Yıllık Cumhuriyet Coşkusu

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk halkına armağan ettiği Cumhuriyet bayramı, 100. yılında da ülke genelinde olduğu gibi Kars’ın Susuz ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Gökhan OKAT

İlçe halkı 100. Yıl kutlama etkinliklerine büyük ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinde kutlamaların gerçekleştirildiği Susuz Kazım Karabekir Anadolu Lisesi önüne akın eden ilçe halkı, Cumhuriyet coşkusu yaşadı. Yediden yetmişe alanı dolduran Susuz halkı güzel havayı da fırsat bilerek protokol mensupları ile birlikte Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılının coşkusunu ve gurunu yaşadı.

Susuz Kaymakamı Halis Hacıismailoğlu ve Belediye Başkanı Oğuz Yantemur İlçe Emniyet Amiri Burak Akaydın İlçe Jandarma Komutanı Şerafettin Demircioğlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Haşim Agabeyoğlu ile birlikte tören alanında tebrikleri kabul etti.

İlçe Kaymakamı Halis Hacıismailoğlu ve Belediye Başkanı Oğuz Yantemur Susuz Kazım Karabekir Anadolu Lisesi önünde düzenlenen törende vatandaşların bayramının kutlamasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100. Yıl mesajının da okunduğu kutlama programında Susuz Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Kazım Karabekir Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteri, Cumhuriyet coşkusunu doruğa çıkardı. Susuz halkına doyumsuz bir gösteri sunan öğrenciler uzun süre alkışlandı.

Öğrenciler tarafından 100. Yılda Zeybek Gösterisi de büyük beğeni toplarken kutlama programı öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Kafkas gösterilerinin sunulması ardından (4Kahramanlık Türküsü) ve Cumhuriyet koşusunda dereceye girenlere ödüllerinin protokol mensupları tarafından verilmesi ile devam etti. Susuz’daki Cumhuriyet kutlamaları tüm okulların geçiş töreni ile alandaki tören sona erdi. Geçiş törenini protokol mensupları ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

CUMHURİYETİ AYAKTA TUTAN YEGANE KUVVET, MİLLETİN KENDİSİDİR

Törende yaptığı konuşmada Cumhuriyetin anlam ve önemini anlatan Susuz Kaymakamı Halis Hacıismailoğlu, Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin; milletin bizzat kendisi olduğunu söyledi.

Milletin Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmış olduğuna da konuşmasında dikkat çeken Halis Hacıismailoğlu, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi Devletimizin temelini oluşturmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük Zafer ile kurulan Cumhuriyetin her zaman topyekûn Türk milletinin eseri olduğu vurgulamıştır. Cumhuriyetin ilanı milletimiz için sadece bir yönetim şeklinin ilanı değil 7 düvele karşı kazanılmış mutlak zaferle bin yıldır bu topraklarda süren hükmümüzün devam ettiğinin dosta düşmana ilanıdır. Cumhuriyetimizin kuruluş sürecinde milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur. Bu mücadele toplum olarak yanmış yıkılmış istilâ edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir.Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Bu bilinçle bu günü mutluluk ve heyecan içerisinde kutluyoruz. Cumhuriyeti ideal rejim yapan milleti ve iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerinde herhangi bir güç tanımamasıdır. Bizlere düşen en büyük görev tarihin gördüğü en büyük kurtuluş mücadelelerinden birini gerçekleştiren ecdadımızın bize mirası olan Türkiye Cumhuriyetini her alanda daha da güçlendirip yarınlara taşıyabilmektir. Bunu nice şehidimize bir borcumuz olduğunu unutmamamız gerekir. Sözlerimi burada tamamlarken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ü silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelemizin Şehit ve Gazilerini rahmet ve minnetle anıyorum sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.

3a529584-3667-4b67-b72d-09bb0602c958.jpg

5e04c8c7-aab3-43c1-8105-d0e12ee3c4b2.jpg

8b5f89e6-9197-458d-a232-12da02c25e36.jpg

54ab4830-8f6a-43bc-b2a5-c1f51ad827a2.jpg

38425b99-df51-489e-a02e-92ee310f5f90.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber