Susuz şelalesi Kars turizmine kazandırılacak

Susuz şelalesi Kars turizmine kazandırılacak

Kars-Ardahan karayolu üzerinde bulunan ve 15 metre yükseklikte su düşüşüne sahip olan Susuz Şelalesi görenleri büyülerken, hazırlanan proje ile şelalenin turizme kazandırılması planlanıyor.

Yaban hayatına da ev sahipliği yapan Susuz Şelalesi geçtiğimiz yıl da ‘Susuz Şelalesi Terası Projesi’yle gündeme gelmişti. Kars turizmine kazandırılması planlanan şelale Kars-Ardahan yolunu kullanan vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor. Şelale projesinin biran evvel hayata geçirilmesini bekleyen vatandaşlar, özelikle şelalenin kışın buz tutmuş halinin kendilerini büyülediğini belirttiler.

Öte yandan Susuz Şelalesi, Susuz Kaymakamlığı’nca hazırlanan Kentsel Altyapının İyileştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Serhat Kalkınma Ajansı’na (SERKA)’ya sunulan 465.325,43 TL. maliyetli “Susuz Şelalesi Seyir Terası Projesi”yle hayat bulacak.

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın da yakından takip ettiği “Susuz Şelalesi Seyir Terası Projesi”nin hayata geçirilmesiyle Kars ve bölge turizmine yeni bir ivme de kazanacak.

20170825aw156719_01.jpg20170825aw156719_02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber