Susuz Şelalesi buz tuttu

Susuz Şelalesi buz tuttu

Kars´ın Susuz ilçesi sınırları içinde bulunan doğa harikası Susuz Şelalesi -30´un üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle tamamen buz tuttu. Uzun süre dışarıda kalmanın neredeyse imkansız hale dönüştüğü bölgede Şelalede görülmeye değer manzaralar

 Susuz Şelalesi buz tuttu

Kars’ın Susuz ilçesi sınırları içinde bulunan doğa harikası Susuz Şelalesi -30’un üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle tamamen buz tuttu. Uzun süre dışarıda kalmanın neredeyse imkansız hale dönüştüğü bölgede Şelalede görülmeye değer manzaralar oluştu.
Doğu Anadolu Bölgesi yılın en soğuk günlerini yaşarken, insan hayatını olumsuz yönde etkileyen havadan doğa da nasibini aldı. Susuz ilçesinde çifte şelalesi olarak da adlandırılan bölgenin en yüksek düşüşü sağlayan suyunu barındıran Şelale, Sibirya soğuklarının etkili olduğu bu günlerde ilk defa tamamen donduğu söylendi. Metrelerce yükseklikte buz kütlesi oluşurken, şelale civarında çeşitli incelemelerde bulunmak ve şelalenin durumuna bakmak için bölgeye giden Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, oluşan görsel şölenin soğuk nedeniyle seyrinin yaşanamadığına dikkat çekti.
Seyrine doyum olmayan güzellikteki Susuz Şelalesi’nin kapanan yolunu da açtıran Belediye Başkanı Murat Uray, iki kız çocuğuyla gittiği şelalede donma tehlikesi geçirdi. Soğuğun şiddetiyle konuşmakta bile zorluk çeken belediye başkanı aracına bindikten sonra önce kızlarının donan ellerini ısıttı ardından da kendi ellerini ısıtmaya çalıştı.
Belediye Başkanı Murat Uray, Susuz Şelalesini merak edenlerin izlemeye geldiklerini ve güzel manzarayı görüntülediklerini söyledi. (KHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber