Susuz Haberleri

Susuz Haberleri

Kars´ın Susuz ilçesinde Huzurlu Okul Huzurlu Toplum (HOHUT) İlçe Değerlendirme ve KABİS Otomasyon sistemi tanıtım toplantısı yapıldı

Kars’ın Susuz ilçesinde Huzurlu Okul Huzurlu Toplum (HOHUT) İlçe Değerlendirme ve KABİS Otomasyon sistemi tanıtım toplantısı yapıldı
Hohut İlçe Temsilcileri, Okul Müdürleri ve HOHUT Okul Temsilcilerinin katıldığı Toplantıda Kabis Otomasyon Sistemi tanıtımı yapıldı.Tanıtım sonrasında ilçede 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı 1. döneminde HOHUT Projesi kapsamında yapılan etkinlikler konuşuldu ve değerlendirildi.
2016-2017 Eğitim-Öğretim 1. Döneminde ilçede HOHUT Projesi kapsamında; 41 Öğrenci Susuz Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimimiz tarafından muayene edildi. 9 öğrenci Kars Harakani Devlet Hatanesine yönlendirildi ve muayene olmaları sağlandı. 5 öğrenci ise il dışındaki hastanelere yönlendirildi. Ayrıca Susuz Toplum Sağlığı Merkezimiz tarafından ilçedeki okullarda 1946 öğrenciye göz sağlığı taraması yapıldı.
Maddi Problemi olan öğrenciler arasından 29 öğrenciye yardım yapıldı. Sürekli devamsızlık yapan öğrencilerden 59 öğrenciye ev ziyaretinde bulunuldu. Ayrıca ilçede yürütülen SODES projeleri kapsamında düzenlenen gezilere HOHUT projesinde belirlenen öğrencilerin katılımları sağlandı.
Bu kapsamda 12 Ekim 2016 / 13 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen Karadeniz Gezisine 38 öğrenci 4 öğretmen katıldı. 07 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen Kars İl Merkezi Gezisine 60 öğrenci 6 öğretmen, 12 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen Kars İl Merkezi Gezisine 90 öğrenci 6 öğretmen. 09 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen Sarıkamış Gezisine 60 öğrenci 12 öğretmen, 25 Ekim 2016 tarihinde Düzenlenen Ani Örenyeri Gezisine 42 öğrenci 6 öğretmen katıldı.
Ayrıca 07 Aralık 2016 tarihinde 45 öğrenci 6 öğretmen Gazi Muhtar Ahmet Paşa Konağındaki Ankara’dan Kars’a Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi’ni ve Kars Müzesini gezdi.
SUSUZ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI (SYDV) MÜTEVELLİ HEYETİ ÜYE SEÇİMİ YAPILDI
Susuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti Üye Seçimi Yapıldı
2017 yılında Susuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev yapacak mahalle muhtarı, köy muhtarı ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi Üye seçimi yapıldı. Susuz Öğretmenevi’nde yapılan seçim sonucunda Susuz SYDV’de 2017 yılında görev yapmak üzere Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Faruk Kandil, Kurugöl Köyü Muhtarı Abdurrahman Monolbuğa ve Cilavuz Kalkınma Derneği Başkanı Efkan Zariç seçildi.
İLÇE GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI
İçişleri Bakanlığı tarafından il ve ilçelerde ilgili paydaşların katılması ile her ay düzenli bir şekilde yapılması planlanan Güvenlik Toplantılarının ilki yapıldı. Toplantıya İlçe Kaymakamı Yusuf İzci, Belediye Başkanı Murat Uray, İlçe Jandarma Komutanı Ercan Onarıcılar, Komiser Gürkan Ukşaş, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Çakas, daire amirleri, mahalle ve köy muhtarları, okul müdürleri ve ilçemizdeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. İlçe Güvenlik Toplantısında İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan sunumlarda ilçemizin asayiş ve güvenlik konularındaki uygulamalar, alınan tedbirler ve kamuoyunda gündemde olan konular ile ilgili olarak toplantıya katılanlara güncel bilgiler verildi.
İLÇENİN TANITIM KİTAPÇIĞI YAYIMLANDI
İlçe Kaymakamlığının öncülüğünde Susuz Belediyesi ile birlikte ilçenin tanıtım kitapçığı basıldı. Yaklaşık 1 yıl süren çalışma ile ilçenin farklı yerlerinden farklı mevsimlerde çekilen fotoğrafların yanısıra ilçenin tarihi, kültürel özellikleri, yerel kahramanlar, ilçenin tarihi ile özdeşleşmiş Cilavuz Köy Enstitüsü ve köyler bu çalışmada yer buldu. Bu kitapçık ilçenin tanıtımı amacıyla oluşturulan ilk kitapçık olup ilçenin tanıtımı için büyük önem arz etmekte. Ayrıca Susuz Tanıtım Kitapçığı E-Dergi formatında da yayınlanarak ilçe dışında yaşayan Susuzluların hizmetine sunuldu.
75.YIL İMKB YBO OKUL GAZETESİ İÇİN İLÇE KAYMAKAM YUSUF İZCİ İLE RÖPORTAJ YAPTI
75.Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu Yayın ve İletişim Kulübü tarafından çıkartılan YBO’nun Sesi isimli okul gazetesinin 3. Sayısı için kulüp başkanı Büşra Gül İngilizce öğretmeni Tuğçe Vural eşliğinde kaymakam Yusuf İzci ile röportaj yaptı.
Röportajın ardından Kaymakama aynı gazetenin ilk iki sayısını hediye ettiler. (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber