Sürücülerin ve sürücü adaylarının dikkatine!

Sürücülerin ve sürücü adaylarının dikkatine!

Sürücü belgesini yenilemek veya sürücü kursundan aldığı sertifikasını sürücü belgesine dönüştürmek için son fırsat.

Kars Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan yaptığı açıklamada sertifikasını sürücü belgesine dönüştürmeyen veya sürücü belgesini yeni çıkan Çipli belgeye dönüştürmeyenlere uyarılarda bulundu.

Ceyhan yaptığı uyarıda; “2016 yılı ocak ayı başlangıcı itibarıyla daha önce bazı illerde uygulanan 2016 yılı itibarıyla da tüm Türkiye’de uygulanan yeni çıkan çipli ehliyetlerde randevu sistemi uygulandı. Daha önceleri sürücü belgesini almak için trafik şube müdürlüklerine gidilirdi ancak 2016 yılının içerisinde başlatılan randevu sistemiyle vatandaşlar internet üzerinden randevusunu alıyordu ve bu şekilde trafik şube müdürlüğüne gidiyordu. Ancak 2016 yılının son ayına geldiğimizde bu konuda büyük bir yığılmanın olduğunu fark ettik bu yığılma ile birlikte sürücü adayı veya sürücü belgesi almaya hak kazanan ancak sertifikasını sürücü belgesine dönüştürmeyen vatandaşlar randevu sisteminde yaptıkları başvurularda randevu gününün 2017 Ocak şubat aylarına uzadığını gözlemledik.” dedi.

Öte yandan sürücü belgesiz trafiğe çıkanların hem kendi hem de başkalarının hayatını ciddi anlamda tehlikeye soktuğunun altını çizen Ceyhan, bu konuda Kars Trafik Şube Müdürlüğü ile görüşme sağlandığını ve gerekli hassasiyetin gösterildiğini belirtti.

Ceyhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Sürücü belgesini henüz trafikten almamış vatandaşlar belgesiz araç kullandıklarını gördük bu yasal değil hem de insan hayatını tehlikeye atan bir durumdu. Bu konu hakkında gözlemlerimizi Kars İl Emniyet Müdür yardımcımız Sayın Mustafa Demir ve trafik tescil şube müdürümüz Serdar Yener ile görüşme yaparak durumu onlara da ilettik ve buradan her iki müdürümüze de teşekkür ediyorum ve bu görüşme sonrası günlük randevu sistemi kontenjanını yüzde yüz arttırarak yani günlük örneğin 10 kişi sayısını 20 kişi sayısına yükseltmelerini talep ettik. Yani kontenjanın üzerine çıkarak bu ay boyunca bütün sürücü belgelerini ve sertifikasını sürücü belgesine çevirmemiş vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacağını bizlere bildirdiler. Burada birincisi vatandaş daha karlı çıkmış olacak yeni yıl zammından kurtulmuş olacak ikincisi devlet hazinesine katkı sağlanmış olacak en önemlisi sürücülerin sürücü belgesiz araç kullanmalarının önüne geçilmiş olacak. Dolayısıyla aralık ayı içerisinde trafik tescil şube müdürlüğünde çalışan arkadaşlar biraz fazla emek harcayacaklar ve ben buradan o arkadaşlara çok teşekkür ederim ve bu uygulama pazartesi günü itibarıyla başlayacak. Öte yandan Ceyhan sürücü sertifikasını almayan ve sürücü belgesi için müracaat etmeyen adaylar 2017 yılında sağlık raporu almak için iki veya üç hekimden sağlık raporu almaları gerekecek, ayrıca maliye, trafik gibi yerlere yapacakları ödemeleri 2017 yılı fiyatlarına verilen zamma göre ödeme yapacaklar bu sürücü adaylarının ilk etapta sürücü kurslarından sertifikalarını almaları gerekmektedir.”

‘Eskiden bir ilde sertifika alınmışsa o ilde sürücü belgesini alma zorunluluğu vardı şimdi sertifikasını alan herkes başka illerde de sürücü belgesini alabilir’ diyen Azat Ceyhan, sürücü aday veya sürücü belgesini değiştirecek olan vatandaşlara uyarıda bulunarak, 2017 yılında zam ve değişikliklerle karşılaşmak istemiyorsanız elinizi çabuk tutun açıklamasında bulundu. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber