Sürücülere Sigara Cezası! Şaşkına Döndüler...

Sürücülere Sigara Cezası! Şaşkına Döndüler...

Arabada sigara içenler dikkat! Artık ceza kesiliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yazılı kayda girmek suretiyle şoför de içemeyecek arka koltukta oturan yolcu da sigara içemeyecek" dedi. Erdoğan'ın sigara yasağının kapsamının genişletilmesi anlamına gelen bu sözlerin üzerine İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışma yürüttüğü açıklandı.

Sigara içme yasağı, özel araçları da kapsayacak şekilde 2 yıl önce genişletilmişti. Bu düzenleme ile “hususi araçların sürücü koltuklarında oturanların” da sigara içmeleri yasaklandı. Ancak pek çok sürücü yasaktan habersiz... Son günlerde arka koltukta oturan yolcuya dahi sigaranın yasaklanacağı konuşulurken, polis ekipleri yurt genelinde denetimlere başladı. 

81 İLDE DENETİMLER BAŞLADI

Tokat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde otomobillerde ve ticari taksilerde 'Dumansız araç' uygulaması yapıldı. Kent merkezinde bulunan güvenlik ve radar kameralarından araç içerisinde sigara içtiği tespit edilen sürücüler, Devlet Su İşleri Tokat Şube Müdürlüğü önünde uygulama noktasında durduruldu.

Araç sürücülerine Kabahatler Kanunun 39'uncu maddesine göre 153 lira ceza kesildi. Kentte otomobil içerisinde sigara içmekten ilk ceza ise serbest meslek ile uğraşan Vedat Omca'ya kesildi. Omca, Uygulamadan hiç bilgim yoktu. Ceza yedik, bundan sonra dikkat edeceğiz dedi.
Uygulamaya katılan Ahmet Selçuk ise, Aslında çok doğru bir şey. Ben devamlı uzun yola gidip gelen insanım sigara içiyorum ama bundan sonra daha dikkat edeceğim. Sağlığımız bizim için önemli diye konuştu.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber