Süleymanlı'dan KKDGC Başkanı Daşdelen'e Veda Ziyareti

Süleymanlı'dan KKDGC Başkanı Daşdelen'e Veda Ziyareti

 Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen'e veda ziyaretinde bulundu. Başkonsolos...

 Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen'e veda ziyaretinde bulundu.

Başkonsolos Süleymanlı’yı ziyaretinde KKDGC Başkanı Daşdelen ve yönetimi karşıladı.

Süleymanlı, Kars’ta 6 yıldır görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Türkiye ile Azerbaycan’ın iki kardeş dost ülke olduğunu belirten Süleymanlı, “Azerbaycan, Türkiye ile birlikte bölgede en mühim küresel enerji ve nakliyat projelerinin iştirakçisi ve teşebbüsçüsüdür. Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinde Kars'ın çok önemli yeri vardır. Artık Kars, Türkiye-Azerbaycan dostluğunun ve kardeşliğinin sergilendiği merkez olmuştur. Kars şehri Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin simgesi haline gelmiştir. 6 yıldır Kars’ta görev yaptığımdan dolayı mutluyum. Önümüzdeki hafta Kars’tan ayrılacağım. Tüm Kars halkına selamlarımı iletiyorum” diye konuştu.

KKDGC Başkanı Daşdelen’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliğinin her geçen gün arttığını söyledi.

Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz hattı ve yapımı tamamlanacak olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin iki ülkenin ilişkilerini daha da pekiştireceğini ifade eden Daşdelen, “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi hayata geçirildiğinde Avrupa'dan Çin'e demiryoluyla kesintisiz yük taşınması mümkün hale gelecek ve orta vadede yıllık 3 milyon ton yük taşınması hedeflenmektedir. 2034 yılına gelindiğinde ise 16 milyon 500 bin ton yük ile 1 milyon 500 bin yolcu taşınması hedeflenmektedir” dedi.
Başkonsolos Süleymanlı daha sonra Daşdelen ile bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber