´Sözümüzün arkasındayız´

´Sözümüzün arkasındayız´

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dün gerçekleştirdiği Kars ziyaretinde yapımı devam eden ve yeni gündeme alan projeler hakkında...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dün gerçekleştirdiği Kars ziyaretinde yapımı devam eden ve yeni gündeme alan projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Arslan; “Kars’taki ana arterlerin ve bulvarların karayolu ağına alınması yönündeki sözümüzün arkasındayız. Bu anlamda bir çoğunu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Kars’a yapılacak yatırımların detaylarını basın mensuplarıyla paylaşan Bakan Arslan, kent merkezindeki önemli noktaların asfaltlama çalışmalarının Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nce gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya kentin gelişimine katkı sağladığı için teşekkürlerini ileten Bakan Arslan, belediyenin yetersiz bütçesinin farkında olduklarını ve bunun gereği olarak çalışma yürütüleceğini ifade eden Bakan Arslan, “Özellikle Kars merkezinde belediyenin imkanlarıyla ilgili yapmasının zor olduğunu bildiğimiz, kentin içindeki ana arterlerin tamamlamak adına da bir sözümüz vardı daha önce. Bu konuda biz gerek Gaffar Okkan Bulvarı, gerek Hüseyin Atak Bulvarı'nı, gerekse de Paşa Çayırı ve sanayiye giden Kümbet Köyü yolunu da içine alan yolları yapmıştık. Şehir içi yolların bağlantısı çok önemliydi o yüzden bu sözleri verdik, onun da gereğini yapmak üzere bu çalışmalarımızı yaptık. Karayolları bölge müdürlüğümüzde sağ olsun buradaki çalışmalarını yapıyor.” Dedi.

‘Bu sene özellikle Hüseyin Atak Bulvarı'nı, Paşaçayırı, Kars’ı Organize Sanayi’ye bağlayacak olan Faik Bey caddesini de komple karayolları standardında yenileyerek iyileştireceğiz.’ diyen Arslan; “Mihrali Bey Köprüsü’nden İnönü Caddesi kısmı eksikti biliyorsunuz, Hüseyin Atak Bulvarını yapmıştık. Ali Gaffar Okan Bulvarı’nı yapmıştık. İnönü Caddesi'ni de yine karayollarının yaptığı yollarının standardına getirmek adına çalışmamızı yapacağız. Yine bilirsiniz Genel Meclisi binamızın olduğu yerden Faik Bey Caddesi’ne bağlayacağız. Ayrıca İtfaiyenin olduğu Digor Pazarı olarak da bilinen yedide Cumhuriyet Caddesi’ne, Faikbey Caddesi’ne bağlayacağız. Bunların standardını Ali Gaffar okan Bulvarı veya İsmail Aytemiz’in bağlı olduğu yolun standardına getirmiş olacağız. Ayrıca Kars Ani yolunun yenilenmesi sözünü vermiştik, bunun da çalışmasını yapacağız. Çevre yolunun Kars'ın içine giren Subatan yolu dediğimiz yolu da bu sene kara yolları standardına getireceğiz, onun da çalışmasını yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Öte yandan bu çalışmaların 2018 yılında da devam edeceğini sözlerine ekleyen Bakan Arslan, tüm b u çalışmaların bir anda yapılmasının mümkün olmayacağını, bunu yapmanın trafikte olumsuzluklar oluşturacağını dile getirdi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber