Son dakika! Adıyaman'da korkutan deprem | İşte son depremler...

Son dakika! Adıyaman'da korkutan deprem | İşte son depremler...

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde richter ölçeğine göre 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedilirken köylerdeki bazı evlerin yıkıldığı bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durull Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ndan edinilen bilgiye göre, Adıyaman'nın Samsat ilçesinde saat 14:07 sıralarında yerin 11,3 kilometre altında 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Bazı evler yıkıldı

Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.5 büyüklüğündeki depremde, köylerdeki bazı evlerin yıkıldığı bildirildi. 

4,4'lük artçı sarsıntı

Samsat'ta 5,5 şiddetinde gerçekleşen depremin ardından en büyüğü 4,4 büyüklüğünde olan 10 artçı sarsıntı gerçekleşti.

Gaziantep ve Elazığ'da da hissedildi

Adıyaman'ın Samsat İlçe merkezli 5,8 büyüklüğündeki deprem Gaziantep'te hissedildi. Deprem sonrası şehirde büyük panik yaşanırken, vatandaşları sokakları çıktı.

Bir an önce aileleri ile haberleşen vatandaşlar, sallantının uzun sürdüğünü ve çok korktuklarını belirtti. Yaşanan deprem sonrası meydana gelen artçı sarsıntılarda Gaziantep'te hissedildi.
Vatandaşlar evlerine girmekte tereddüt ederken, sokaklardaki bekleyişleri sürüyor.

Depreme konferans salonunda yakalandılar

 Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olarak kaydedilen 5,5 büyüklüğündeki depreme konferans salonunda yakalanan öğrenciler, panikle dışarı çıktı.

Özel bir lisenin düzenlediği madde bağımlılığı isimli panelin başladığı ilk dakikalarda gençlik merkezinde sarsıntıyı hisseden öğrenci ve katılımcılar salondan çıktı. Okul Müdürü Sultan Kömlü, depremin büyüklüğünü ve şiddetini bilmedikleri için konferansı sonlandırarak, öğrencilerin ve misafirlerin salondan çıkması yönünde anons yaptı.
 

10 saniye hissedildi

Adıyaman Samsat merkezli meydana gelen 5.5 şiddetindeki deprem Elazığ’da hissedildi.

Alınan bilgiye göre, Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 14.07 sıralarında meydana gelen ve 5.5 şiddetinde ölçülen deprem çevre illerden de hissedildi.

Elazığ kent merkezinde deprem yaklaşık 10 saniye hissedildi. 15 Temmuz Demokrasi meydanında depremi hisseden vatandaşlar, "Oturuyorduk, baktık sallanıyor ayağa kalktık, bekledik" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem