Sokak Sanatçıları Kars’ta

Sokak Sanatçıları Kars’ta

Tarihi kent Kars'ta cadde üzerinde kendilerine ait özgün kıyafetler ile tüm müzik türlerini seslendiren grup vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Atatürk Caddesi üzerinde tarihi binanın önünde yaya kaldırımında gruplarına ait özgün kıyafetleri ile seslendirdikleri eserleri cadde üzerinden geçen vatandaşlar beğenerek pür dikkat dinlediler. Hem vatandaşları eğlendirmek, hem bu farklı sanatla buluşturmak hem de harçlıklarını çıkarmak için İstanbul’dan çıktıkları yolculuklarının Kars durağında keyifli dakikalar yaşattılar ve yaşadılar.

Kentte ilk kez sokakta çeşitli enstrümanları çalarak, Grup Abdal'ın yorumlarını ve bu türden eserleri de seslendiren özgün sokak müzisyenlerini gören vatandaşlar büyük bir zevkle onları izledi.

Özgün Sokak müzisyenlerinden  Emre Esenlik (Afyon) Türkiye'nin her yöresini dolaşmak için İstanbul'dan yola çıktıklarını, Karadeniz illerini sahilden takip ederek Hopa'ya kadar geldiklerini, Kars'a gelene dek 10’a  yakın küçük ve büyükşehire uğradıklarını söyledi. Kars'ın 10., durakları olduğunu da belirten Esenlik, “Biz vatandaşlarımızı eğlendirmenin peşindeyiz. Ne mutlu bize onları eğlendirebiliyorsak" dedi.

SANATIN EVRENSELLİĞİ KARS'IN TARİH  KOKAN SOKAKLARINDA SERGİLENDİ

Esenlik ayrıca Kars'a daha önce hiç gelmediklerini kaydederek, Karslı vatandaşlar tarafından misafirperverlik konusunda gördüğü ilgiyi "Kapıda Ağırlandık" sözleri ile dile getirdi. Esenlik, “Vatandaşları sıcak ve samimi gördüm, insanların kendilerini misafirleri olmaları konusunda davette bulunduklarını gördük. Bu bizi memnun etti.” diye konuştu.

Gruplarındaki arkadaşlarının ise Türkiye'nin farklı şehirlerinde oluştuğunu da vurgulayan Esenlik, grup üyelerinden Evren Kılıç’ın Diyarbakır, Onur Çakır’ın Giresun , Buğra Koska ‘nın Antalya ve Serhado isimli üyesinin ise Hakkarili olduğunu ve hissettikleri heryerde müzik çaldıklarını söyledi.

Grubun sokak üzerinde seslendirdiği eserlere cadde üzerinden geçen vatandaşlar tarafından gösterilen ilgi yoğun olurken, grubu dinleyen vatandaşlar gönüllerinden kopan paraları ise önlerine açtıkları enstrüman çantasına bıraktılar.

sokak-sanatcilari-kars’ta-(5).jpgsokak-sanatcilari-kars’ta-(6).jpgsokak-sanatcilari-kars’ta-(7).jpg

sokak-sanatcilari-kars’ta-(1).jpgsokak-sanatcilari-kars’ta-(2).jpgsokak-sanatcilari-kars’ta-(3).jpgsokak-sanatcilari-kars’ta-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber