SGK İl Müdürü Uyardı

SGK İl Müdürü Uyardı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kars İl Müdürü Abdulkadir Aylunçtarhan, sosyal sigorta yapılandırmaları ve kanunun gerektirdiği hükümlükler noktasında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kars İl Müdürü Abdulkadir Aylunçtarhan, sosyal sigorta yapılandırmaları ve kanunun gerektirdiği hükümlükler noktasında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Genel sağlık Sigortası’nın Ocak 2012 tarihinde zorunlu olarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan SGK Kars İl Müdürü Ayluçtarhan, hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların da genel sağlık sigortasına başvurması gerektiğini belirtti.

6736 sayılı kanun gereğince genel sağlık sigortasını yaptıran, borcu olan vatandaşların da yapılandırma kapsamına alındığını belirten Ayluçtarhan, bu aşamada bir tek şartın olduğunu vurguladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kars İl Müdürü Abdulkadir Aylunçtarhan konuya ilişkin şunları söyledi; “Gelir testi yaptırmaları gerekiyor. Yasanın hükmüne göre genel sağlık sigortasının borçlanmanın takip ettiği aybaşından itibaren 4 ay içerisinde müracaat etmeleri gerekiyor. Yani gelir testini en son 2 Ocak 2017 tarihine kadar yaptırmaları gerekiyor. Gelir testinin sonucuna göre borçlar varsa bu borçları da peşin veya 12 ay ödeme şekliyle bunlardan herhangi bir faiz ve gecikme zammı alınmayacaktır. Bunun da son müracaat tarihi 31 Ocak 2017 tarihidir.”

18 yaş altı vatandaşların sosyal güvencesi olsun olmasın devlet tarafından tamamen sosyal güvence kapsamına alındığını da dile getiren İl Müdürü Ayluçtarhan, 18 yaşından büyük sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarında durumuna göre gelir testi yaptırmaları gerektiğini kaydetti. Bu kapsamda vatandaşların yapması gerekenleri ve sağlanan kolaylıkları, “duruma göre hiç borç olmayabilir. Geliri olmazsa eski tabirle Yeşil kart kapsamına giriyor. Bunun primleri devlet tarafından ödeniyor. Eğer G1, G2, G3 dediğimiz şeklinde ki gelir düzeyinin asgari ücretin durumuna göre değişiyor. Burada bir borç oluşursa bu borcu da 31 Ocak 2017 tarihine kadar müracaat edip yapılandırmayı yapabilirler. Bunu da ya peşin ya da 12 aya kadar taksit yapma şansları vardır.” Cümleleriyle anlattı. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber