Seyir halindeki aracın üzerine buz düştü, yolcular yaralandı

Seyir halindeki aracın üzerine buz düştü, yolcular yaralandı

Kars´ta sıcaklıkların bir anda artmasıyla birlikte çatılardaki beyaz tehlike kendini iyiden iyiye göstermeye başladı.

Kars’ta sıcaklıkların bir anda artmasıyla birlikte çatılardaki beyaz tehlike kendini iyiden iyiye göstermeye başladı.
Yoğun kar yağışına maruz kalan illerin başında yer alan Kars’ta çatılarda biriken kar ve buz kütleleri derecelerin artmasıyla birlikte metrelerce yükseklik aşağı düşmeye başladı. Şehitler Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde seyir halindeki 36 D 0022 plakalı bir dolmuşun üzerine çatıdan buz kütlesi düştü.
Dolmuş içerisinde bulunan yolcular ve dolmuş şoförü ilk anda ne olduğunu anlamadı. Dolmuşun üst bölgesine düşen kar ve buz kütlesi aracın ön camının patlamasına neden oldu. Camın patlamasıyla beraber dolmuşun ön kısmında oturan yolculardan bazıları ve dolmuş şoförü olayı küçük sıyrıklarla atlattı.
Olayın görgü tanıkları ise olay anında büyük bir gürültünün oluştuğunu ve gördükleri manzarayla birlikte hemen yardıma koştuklarını söylediler. Çatılardaki tehlikeye yetkililerin bir an evvel çözüm bulmaları gerektiğini dile getiren vatandaşlar, bu günlerde Kars’ta buzun neden olduğu bir facianın yaşanmasının an meselesi olduğunu iler sürdüler.
Kent merkezinde bazı vatandaşlar ise işyerleri ve evlerinin üzerinde biriken kar ve buz kütlelerini kendi imkanlarıyla küreklerle boşaltmaya çalıştıkları dikkatlerden kaçmadı. (KHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber