Türkiye Azerbaycan Kardeşliği Tabelada Kaldı

Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Kızılay Anaokulu 15 aydır açılmıyor

2018 yılı Şubat ayında Başbakanlık himayesinde Türk Kızılayı İstanbul ve Kars Şubelerinin girişimleri ile yapılan “Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği 3 derslikli Kızılay Anaokulu” görkemli bir törenle açılmıştı. Görkemli açılışının ardından 15 aydır kapılarında kilit takılı bekliyor. Türk Kızılayı İstanbul ve Kars Şubelerinin girişimleri ile yapılan “Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği 3 derslikli Kızılay Anaokulu açılışı dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından telekonferans ile yapılmıştı ancak 15 ay oldu okulun kapısı bir türlü açılmadı.

Hatta açılışta telekonferans ile Karslılara hitap eden ve “81 il 81 Anaokulu” projesinin sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten dönemin başbakanı Binali Yıldırım, eğitime ve insana yapılan yatırımın dünyadaki en anlamlı ve dönüşü fazla olan yatırım olduğunu söylemişti ancak Karsta eğitim anlamında yapılan yatırımlar hep rafa kaldırılıyor.

15 ay geçmesine rağmen Anaokulunun ısınma, iç döşeme ve birçok eksiğinin olduğu öğrenildi. Bu yılda eğitim vermeyeceği görülen anaokulunun sadece prefabrik bir yapıdan ibaret olduğu görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haber Haberleri