TÜRK EĞİTİM SEN YAŞAYAN KÜLTÜR ELÇİLERİNE SAHİP ÇIKIYOR...

Başkan Fahrettin ŞİMŞEKLER," Toplum kendi geçmişine ve kültürüne ne kadar değer verirse o derece kalkınır, güzelleşir, güzel şeylerin olmasına katkıı sağlar. Bu değerlerden biri de kültürümüze katkıda bulunan değerli insanlardır," dedi.

Basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Fahrettin ŞİMŞEKLER, "Kars'ımızın kültür elçilerinden birisi olan Şahvelet GENÇLER'den bahsetmek ve bir eğitimci olarak yaşayan kültür elçisine sahip çıkmak gerekliliğine inanıyorum. Yaşayan kültür elçisi Şahvelet GENÇLER yıllarca Kars Folklorü' ne  sahip çıkıp yüzlerce öğrenci yetiştirmiştir.Yetiştirdiği bu öğrenciler ise Tüm Türkiye'de hatta dünyanın çeşitli bölgelerinde Kars Folklorünü  tanıtmışlar Türkiye  ve Dünya şampiyonluklarını Kars iline hediye etmişlerdir. Evet Kars ilinde yaşayan havasını ve suyunu teneffüs etmiş orta yaş gurubu insanlardan hangisine sorarsanız sorun  Yaşayan folklor elçisi kimdir?  Cevap hiç gecikmeden gelecektir. Şahvelet GENÇLER

ŞAHVELET GENÇLER'İN İSMİ BİR OKULA VE CADDEYE VERİLMELİDİR
Şahvelet GENÇLER kimdir? Kars'ta doğup büyüyen folklorü kendine iş edinen yıllarca Kars Halkeğitim Müdürlü'nde görev yaparak yüzlerce öğrenci yetiştiren yaşayan kültür elçisi.   Şahvelet GENÇLER Kars iline ziyarette bulunan tüm devlet büyüklerine Süleyman DEMİREL'e, Bülent ECEVİT'e, Kenan EVREN'e  ve daha nice devlet büyüklerine gösteri yapmış, yüce gönüllülüğü ile yüreklerde taht kurmuş engin bir  kişiliğe sahiptir.
Yüce  gönüllü dememin sebebini ise çevremdeki insanlardan dinlediğim bir anı ile anlatmak isterim. Kenan EVREN'in ilimizi ziyareti sırasında  kendisine Şahvelet GENÇLER tarafından gösteri yapılmış,gösteri tamamlandıktan sonra Kenan EVREN tarafından yanına çağrılmış ve Kenan EVREN kendisini beğendiğini ifade etmişlerdir. Daha sonra Şahvelet GENÇLER'e bir isteğinin olup olamadığını sorduğunda  o kendisine iş,ev vb. isteyeceğine çalıştırdığı öğrencilerinin '' civeki'' adı verilen ayakkabılarının olmadığını söylemiş ve bunu temenni etmiştir.
Bugün 70 yaşını aşmasına rağmen Kars düğünlerinde oynadığını gördüğünüzde ne kadar candan oynadığını hemen fark edeceğiniz  yaşayan kültür elçisi, eğitmen Şahvelet GENÇLER'e Kars iline,geçmişine kültürüne sahip çıktığı için teşekkür ediyor uzun ömürler diliyorum.
Türk Eğitim Sen Kars Şubesi olarak Kars belediyesinden bir caddeye veya sokağa yaşayan kültür elçisi Şahvelet GENÇLER'in isminin verilerek yaşatılmasını;
Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı da bir okula Şahvelet GENÇLER'in isminin verilerek yaşatılmasını talep ediyoruz," dedi. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haber Haberleri