Kars’ta yasa dışı silah imalathanesine operasyon

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, il merkezinde yasa dışı silah imalathanesine dönüştürülen 1 iş yeri ve 2 ikamete eş zamanlı operasyon düzenledi.

Tacettin DURMUŞ

Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada operasyon düzenlenen işyeri ve ikamette, 45 adet tabanca, 3 adet av tüfeği, 2 adet pompalı tüfek, 53 adet şarjör, 3.825 adet fişek, 7 kutu barut ve 45 adet doldurulmuş kartuş ele geçirildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada ayrıca söz konusu silah ve mühimmatların yapımında kullanılan 1 adet torna makinesi, 1 adet sabit sütunlu matkap, 1 adet mengene, 1 adet matkap, 2 adet şarjör kalıbı, 100 adet icra yayı, 39 adet rampa, 26 adet demir çubuk, 15 adet sürgü takımı, 8 adet ucu açılmış namlu, 5 adet icra mili ve 2 adet eyenin de ele geçirildiği belirtildi.

Ayrıca yukarında adı geçenlerle birlikte silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilerek yakalanan M.G (53) ve D.Ö (44) isimli 2 şahıs hakkında 6136 SKM (Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun) suçundan adli işlemler başlatıldığı ve şahısların işlemlerin yapılmasının ardından adli mercilere sevk edileceği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haber Haberleri