Kars'ta 834 Kişi İş İmkanı Bulacak

Kars'ta Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Eğitim Kurumlarında Yardımcı Hizmetler ve Özel Güvenlik  alanlarında çalıştırılmak üzere toplam 834 işçi alımına yönelik programın Başvuruları 23 Eylül-27 Eylül tarihlerinde başlıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Eğitim Kurumlarında Yardımcı Hizmetler ve Özel Güvenlik  alanlarında çalıştırılmak üzere toplam 834 işçi alımına yönelik programın Başvuruları 23 Eylül-27 Eylül tarihleri arasında şahsen İl Müdürlüğümüzden vaya www.iskur.gov.tr ortamında yapılacaktır.
Toplum Yararına Program Katılım Şartları ;
1-  Kuruma kayıtlı işsiz olmak
2-  18 yaşını tamamlamış olmak
3-  Emekli ve malul aylığı almamak
4- TYP’ye başvuran adayların, ikamet ettikleri hanenin toplam gelirinin asgari ücretin netinin bir buçuk (1,5)katını ( 3.031-TL)  aşamaz. 
Katılımcılardan, hane halkı toplam gelirinin asgari ücretin netinin bir buçuk ( 1,5 ) katını (3.031-TL) aşmadığına dair beyanname alınacaktır. Beyannamenin asılsız çıkması halinde; TYP programları iptal edilecek, bir yıl cezalı olacak, ödenen ücretler geri alınacak.
5- Öğrenci olmamak( açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç)
6 -  Kurum tarafından düzenlenen herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.
7 - Kadınlar, 35 yaş üstü Erkekler, Engelliler, Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar  önceliklidir.
8 - Başvuru süresi 5 gündür ve aynı haneden sadece 1 kişi yararlanacaktır," dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kars Haber Haberleri