Kars'ta 23 Nisan Bayramı Kutlandı

Kars'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Lider Haber Ajansı/TURGUT KAYA 

Kars'ta hükümet konağı önünde düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Kars valiği önünde başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten Konuşmayı gerçekleştiren Kars Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Yenice, " Milli iradenin temsil edildiği meclisimizin açılışının 102'inci yıldönümüne yaşamanın heyecanı ile bir 23 Nisan Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha sevinçle ve çoşkuyla kutlamaktayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletin bağımsızlığının, yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır öngürüasüyle tutuşdurduğu bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da Anadolun dört bir yanını aydınlatan bir ışık haline dönüşmüştür," dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'nce düzenlenen atletizim yarışmasında dereceye giren öğrencilere madalyaları Kars Vali Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz tarafından verildi. 

Kars Valiliği önünde düzenlenen tören ilk öğretim okulu öğrencileri tarafından okunan şiir ve yapılan gösterilerle son buldu.

Düzenlenen törene; Kars Vali Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgenarel Hakan Tunç, Başsavcı Soner Aygün, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Jandarma Alay Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, sivil toplum örgütleri, öğretmenler, öğrenciler vatandaşlar katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haber Haberleri