Kars Tren Garı’nda Geri Sayım Başladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatlarıyla Kars Tren Garı’nda geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalar; Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu’nda Haziran ayı sonunda test sürüşlerinin başlayacak olması nedeniyle hızla devam ediyor.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, Lojistik Merkez, Kars’ı çevre illere ve Kafkas ülkelerine bağlayan demiryolu hat üzerindeki Tren Gar’ındaki yenileme çalışmalarına olumsuz hava koşullarına rağmen ara vermeden devam ediliyor.

Gar binası, lojmanlar ve tarihi binalardaki çalışmaların yanında çevre düzenlemesi çalışmaları da hızlandırıldı. Kazım Karabekir Paşa parkı civarında 50 kişilik işçiyle sürdürülen çalışmalarda bir dizi yenilik göze çarptı. Kilit parke yollar, kaldırım, bank ve çöp kutuları, ağaçlandırma ve alanın çimlendirilmesi gibi işler titizlikle yürütüldü.

Gar binasının da iç ve dış işyerinde sona yaklaşıldı.

GAR Binası Şantiye Şefi Ersin Çolak, yaklaşık 2 bin metrekare alan içerisinde bin 380 metrekare oturma alanı bulunan Gar binasında rötuşlar yapıldığını söyledi. Şu anda yüzde 99’unun bittiğini belirten Çolak, “Binanın dış cephesinde andezit taşlarının montajı var. Havalar soğuk olduğundan yapamamıştık. Havalar bu ara biraz düzeldiğinden çalışmalara başladık. BTK Kars’a bayağı faydalı olacak. Bu anlamda Kars’ın önü açık diyorum. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.  ( kha )

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haber Haberleri