SERKA Kadın Kooperatiflerine Yönelik Mentorluk Faaliyeti Başlattı

SERKA Kadın Kooperatiflerine Yönelik Mentorluk Faaliyeti Başlattı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 2023 yılı Çalışma Programında yer alan ‘Kadın Kooperatiflerine Yönelik Mentorluk Faaliyeti’ başlattı.

Tacettin DURMUŞ

SERKA bu kapsamında Ağrı ili Doğubayazıt ilçesinde yöresel gıda ürünleri üzerine faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine yönelik eğitim ve danışmanlık faaliyeti yürütecek.

14 Ağustos - 16 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen ve kadın kooperatif temsilcilerinin katıldığı eğitimde; mevzuat, markalaşma, satış ve pazarlama konuları ele alındı. Verilen eğitimlerin ardından, kadın kooperatiflerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve eğitimde ele alınan diğer konular üzerine ayrıca üç ay danışmanlık faaliyeti verilecek.

Yöresel gıda üzerine faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine yönelik verilen bu Mentorluk desteği ile kırsal kalkınmanın en önemli parçası olan kadın kooperatiflerinin; kurumsal kapasitelerinin arttırılması, verimli ürünlerin üretilmesi, üretilen bu ürünlerin satış ve pazarlamasının etkin bir şekilde yapılması ve yerelde üretilen bu ürünlerin bölge ekonomisine az da olsa katma değer sağlaması hedeflenmektedir.

serka-kadin-kooperatiflerine-yonelik-mentorluk-faaliyeti-baslatti-2.jpeg

serka-kadin-kooperatiflerine-yonelik-mentorluk-faaliyeti-baslatti-1.jpeg

Kaynak:www.lha.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber