SERKA, Kadın Kooperatifine Danışmanlık Hizmeti Sağladı

SERKA, Kadın Kooperatifine Danışmanlık Hizmeti Sağladı

Kadın Kooperatiflerine Yönelik Mentorluk Faaliyeti” kapsamında Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde faaliyet gösteren S.S. Doğubayazıt Yıldızla Yükselen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine yönelik danışmanlık faaliyetini tamamladı.

Onur ARİÇ

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 2023 yılı Çalışma Programında yer alan “Kadın Kooperatiflerine Yönelik Mentorluk Faaliyeti” kapsamında Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde faaliyet gösteren S.S. Doğubayazıt Yıldızla Yükselen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine yönelik danışmanlık faaliyetini tamamladı.

3 ay süren danışmanlık faaliyeti kapsamında 2 uzman tarafından uzaktan ve yerinde ziyaretlerle kırsal kalkınmanın en önemli parçası olan kadın kooperatif üyelerine aşağıda belirtilen konularda eğitim ve danışmanlık hizmet sağlandığı belirtildi.

Kurumsal kapasitelerinin arttırılması,
Verimli ürünlerin üretilmesi,
Üretilen bu ürünlerin satış ve pazarlamasının etkin bir şekilde yapılması ve yerelde üretilen bu ürünlerin bölge ekonomisine katma değer sağlaması.

Eğitim ve danışmanlık faaliyetinin sonunda kooperatifte yer alan kadınlara sertifikaları, düzenlenen törenle verildi. Törene Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, SERKA Ağrı İl Koordinatörü Gökhan Özince, uzman eğitmenler Erdem AK ve Cem Köylüoğlu ile kooperatif üyeleri katıldı.

SERKA tarafından bölgede kadın kooperatiflerine yönelik yapılan bu mentorluk faaliyeti ile bölgede zayıf olan kooperatifleşme kültürünün yayılması, özellikle de kadınların kooperatifleşme yoluyla üretmekte oldukları yöresel ürünlerinin kurumsal bir yapı bünyesinde satışa sunulması ve bununla da hem kendilerine, aile bütçelerine ve hem de bölge ekonomisine katkı sağlamalarının hedeflenmekte olduğu belirtildi.

whatsapp-image-2023-11-14-at-11-23-51-1.jpeg

whatsapp-image-2023-11-14-at-11-23-51.jpeg

whatsapp-image-2023-11-14-at-11-23-50-1.jpeg

whatsapp-image-2023-11-14-at-11-23-50.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber