SERKA 89’uncu kez toplandı

SERKA 89’uncu kez toplandı

Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) 89’unucu yönetim kurulu toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Ağrı Valisi Osman Varol başkanlığında gerçekleştirildi.

Tacettin DURMUŞ

Ajansın Kars’ta bulunun merkez binasında düzenlenen toplantıda, yönetim kurulu üyeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından taslak olarak hazırlanan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi (BGUS) ve Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde uygulanacak Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenecek projeler hakkında bilgilendirilmiştir.
Ajansın faaliyet alanındaki dört ilde uygulanan projelerin durumlarının da görüşüldüğü toplantıda, 2024 yılı çalışma programı ve bütçesinin hazırlıklarına başlanması hususu görüşülerek karara bağlandı.
SERKA’nın genel çalışma durumunun da ele alındığı toplantıda açılış konuşması yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ağrı Valisi Osman Varol, “Kalkınma Ajansımızın 89. Yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere Kars ilimizde bir araya geldik. Öncelikle toplantıda alacağımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Malumunuz kalkınma ajansları, bölgesel kalkınmanın lokomotifi olan özellikle bölge illerinin belirli bir planlama dahilinde potansiyellerini hayata geçirmek için ciddi çalışmalar yapan ve bugüne kadar da bölgemize çok önemli hizmetleri olmuş bir kurumdur. Hem somut hem de doğrudan yatırım olarak hem de planlama olarak çok önemli çalışmalar yapmış bir kurumumuzdur. Aynı zamanda yerelin tüm etkili makamlarının katılımıyla da yerel katılımı da sağlayabilmiş bir kurumumuzdur. Tabi ki belirli bir süredir yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştiremedik. Malum; ülkemiz Şubat ayında gerçekten asrın felaketi diyebileceğimiz çok önemli bir deprem felaketi ile sarsıldı. Bu kapsamda tüm kurum ve kuruluşlarımız, bizler bizzat valiler olarak, belediyelerimiz, ticaret odalarımız bu yaraların sarılması anlamında çok önemli vazifeleri üzerlerine aldılar. Yardım ettiler ve destekte bulundular. Bu dönemde aynı zamanda kalkınma ajanslarımız da kendi kaynaklarından önemli bir bölümünü depremin yaralarının sarılması için bölge illerine seferber ettiler. Bu anlamda iyi bir sınav verildi ve vatandaşlarımızın yaraları hızla sarılmaya başlandı. Bu süreç içerisinde belki bu bölgedeki işlerimize çok ciddi anlamda odaklanamadık. Ama şimdi tekrar bu yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirerek asıl bölgemizin gündemine dönmüş olacağız. Ben tekrar yapacağımız toplantının alacağımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Ağrı Valisi Osman Varol’un başkanlık ettiği toplantıya Kars Valisi Türker Öksüz, Ardahan, Ağrı, Ardahan, Iğdır valileri, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Iğdır İl Genel Meclisi Başkanı, Kars Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ile SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca katıldı.

serka-2.jpeg

serka-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber