Selami Yiğit, CHP Kars Milletvekili Aday Adayı

Selami Yiğit, CHP Kars Milletvekili Aday Adayı

Kars’ın renkli ve sevilen siyasetçilerinden Selami Yiğit, 24 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kars Milletvekili Aday Adaylığı resmi başvurusunu yaptı.

Türkiye’nin sayılı ve saygın işadamlarından Kars Ardahan Iğdır (KAI) Vakfı Başkanı / Digicom Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit’in kardeşi Selami Yiğit, duruşu, kişiliği, sevecenliği, sevgi ve saygısıyla tanınıyor. Siyasetin en renkli ve neşeli isimlerinden de olan Selami Yiğit, bilgi ve birikimi, kürsü hakimiyeti, ülke sorunlarına duyarlı, birlik ve beraberlikten yana, kardeşlik duygularını pekiştiren özelliği ile de tanınıyor. Doğruya ‘Doğru’, Yanlışa ‘Yanlış’ diyecek kadar onurlu, ekonomi, sosyal politikalar, tarım ve hayvancılık, istihdam gibi alanlara vakıf, eğitim, teknoloji, tarihi dokulara olduğu kadar çevreye duyarlı, hak ve hukuk sahibi kişiliği ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Karslılık ve memleketçiliği bulunduğu her ortamda dile getirmekten onur duyan Selami Yiğit, 24 Haziran seçimlerine yine partisi CHP’den Kars Milletvekili Aday Adayı resmi başvurusunu yaptı.   

Selami Yiğit Kimdir ?

1964 yılında Kars’ın Selim ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Kanada'da Dil Eğitimi aldı. 22. dönem CHP Kars milletvekilliği yaptı. Çeşitli dernek ve vakıflarda çalıştı. Mülkiyeler Birliği vakfı ve Kars vakfı üyesidir. Evli, 2 Çocuk babası. İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber