Şehir merkezinde kepçeyle define aradı

Şehir merkezinde kepçeyle define aradı

 Bursa’da Osmanlılar zamanından kalma altınları kepçeyle arayan vatandaş, aradığı defineyi bulamayınca hayal kırıklığına uğradı. İlhami...

 Bursa’da Osmanlılar zamanından kalma altınları kepçeyle arayan vatandaş, aradığı defineyi bulamayınca hayal kırıklığına uğradı.

İlhami Yalçınkaya, Yıldırım Yeni Mahalle Muhtarlığı yanındaki parkta Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamid Han zamanında gömüldüğü söylenen altınları bulmak için resmi makamlardan izin aldı. Müze Müdürlüğü yetkilileri ve polis ekipleri nezaretinde define arayan Yalçınkaya, kazı için kepçe kiraladı. Parkta bir müddet kepçeyle kazı yapıldı. Ancak hiçbir şey bulunamadı. Kazıyı vatandaşlar da meraklı gözlerle takip etti.

Hayalini kurduğu altınlara kavuşmak için resmi izinle kazı yapan Yalçınkaya, “Devletimizin bize tanıdığı bir hakkı kullandık. Define arama iznimizi alarak şansımızı denedik, fakat nasibimiz yokmuş. Osmanlı Sultanı Abdülhamid Han devrinde buraya gömüldüğü söylenen Hamid altınlarını arıyorum. Ancak bir şey bulamadım. Argoda bir tabir vardır, 'Aşağı kaçtı derler'. Bizimki de öyle oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem