Şehidin Ağabeyi: Çakallar ancak hainlikle öldürürler

Şehidin Ağabeyi: Çakallar ancak hainlikle öldürürler

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı'nın, memleketi Kars'ın Susuz ilçesindeki cenaze töreninde gözyaşı sel olup aktı. Şehit kardeşinin tabutuna sarılan ağabey Tolga Yekebağcı, "Arslanlar ölmez Ömer, Ar

Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı’nın, memleketi Kars’ın Susuz ilçesindeki cenaze töreninde gözyaşı sel olup aktı. Şehit kardeşinin tabutuna sarılan ağabey Tolga Yekebağcı, “Arslanlar ölmez Ömer, Arslana kurşun işlemez Ömer. Kahramanlar ölmez Ömer. Çakallar ancak hainlikle öldürürler.” diyerek ağladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, MHP’li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Susuz Kaymakamı Yusuf İzci, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, MHP İl Başkanı Yaver Özcan, CHP İl Başkanı Mustafa Aras, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, şehidin yakınları askeri erkan, polis ve çok sayıda vatandaş katıldığı tören, Kazım Karabekir Paya Camii’nde düzenlendi. İl Müftüsü Mehmet Genç’in Cuma hutbesinin ardından kılınan namazdan sonra binlerce vatandaş şehit naşının etrafında toplandı.

Bu sırada şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı’nın tabutuna sarılan anne, baba, kardeş ve akrabaları uzun süre gözyaşı döktü.

ARSLANA KURŞUN İŞLER Mİ GARDAŞ

Şehidin ağabeyi Tolga Yekebağcı uzun süre kardeşinin tabutun yanından ayrılmadı. Ay-yıldızlı tabuta sarılarak konuşan ağabey Tolga Yekebağcı, “Arslanlar ölmez Ömer, Arslana kurşun işlemez Ömer. Kahramanlar ölmez Ömer. Ömer sen kalk ben tabura gireyim Ömer. Bırakın beni götürmeyin. Duracağım, kardeşimin yanında duracağım. Bakın burada yatıyor, üşüyor kardeşim. Abisi onu doktor doktor gezdirdi iyileştiremedi, kurşunun önüne abisi geçemedi. Ben şimdi kardeşimi nasıl toprağa vereyim. Dayı ben bunun üstüne toprağı nasıl atayım dayı. Sen hakkını bana helal et Ömer. Benim bir hakkım yok ki sende. Kahramanlar ölmez Ömer, şehitler ölmez Ömer. Ben seni unuttuğum gün öleceğim Ömer. Seni ne zaman unutursam o gün öleceğim Ömer. Yeğenini görmeye gelecekti göremedi.” diye feryat etti.

Ağabey Tolga Yekebağcı daha sonra gözyaşı dökerek, “Gardaş ben sana nasıl toprak atayım Gardaaaaş. Ben dik duramıyorum gardaş sen beni affet. Çakallar Arslan mı oldu gardaaaaş. O kurşunun önüne ben geçeydim. Gardaş bu aile şehitler ailesi. Arslana kurşun işler mi gardaş. Çakallar ancak hainlikle öldürürler. Biz ölümü doğarken kabul ettik Ömer. Polis amcan da seni bekliyor Ömer. Bir ölür bin geliriz, milyon geliriz Ömer.” dedi.

SEN VATAN İÇİN CANINI VERDİN BENDE AĞLAMAYACAĞIM

Anne Fikriye Yekebağcı ise, “Balam can, şehit balam can. Ben sana kurban olayım balam can. Komutanlarına ben söz vermiştim ben ağlamayacağım. Ömerim can, Ömerim can, şehit balam can. Koy düşmanım patlasın balam can. Sen vatan için canını verdin bende ağlamayacağım çünkü sen şehitsin.” diye ağıt yaktı.

BAKAN VE VALİ ŞEHİT BABASI VE AĞABEYİNİN ELİNİ SIKICA TUTTU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Vali Rahmi Doğan cenaze töreni sırasınca şehit babası Zeki Yekebağcı ve ağabeyi Tolga Yekebağcı’nın elini sıkıca tutarak hiç bırakmadılar. Bakan Arslan, Vekil Beyribey, Vali Doğan şehidin naşını da omuzlarına alarak cenaze aracına kadar taşıdılar.

ÜLKÜ OCAKLARI DEV TÜRK BAYRAĞI AÇTI

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Oğuz Güngör ve ekibi de cenaze alanına dev Türk bayrağı açtılar ve cenazenin ardından mezarlığa kadar tekbir getirerek yürüdüler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber