Sarıkamış'tan Haber Turu

Sarıkamış'tan Haber Turu

Sarıkamış SYDV´na köy ve mahalle muhtarlarından iki kişi seçildi

Sarıkamış SYDV'na köy ve mahalle muhtarlarından iki kişi seçildi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (SYDV) köy ve mahalle muhtarları mütevelli heyeti seçim yapıldı.
Sarıkamış Öğretmen Evi'nde yapılan oylamada Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (SYDV)'ya muhtarlardan iki mütevelli heyeti üyesi seçimi yapıldı. Yapılan kapalı oylamada, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hayrettin Boztaş ile Yayıklı Köyü Muhtarı Gürbüz Koç, heyet üyeliğine seçildi.
Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, burada yaptığı konuşmada, vakıf Mütevelli heyetinin ilçe merkezi ve köylerde yapılan çalışmaları koordineli ve titiz bir şekilde yürüttüğünü söyledi.

Heyet ile birlikte tüm mahalle ve köy muhtarlarının ilçenin gelişimine katkı sağladıklarını belirten Karaman, "Şehitler diyarı turizm merkezi ilçemiz her geçen gün hak ettiği yere bir adım daha yaklaştırıyoruz. Bundan sonrada aynı şefk ve heyecanla çalışacağız. Heyetimize yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Mütevelli heyeti seçimine, SYDV Müdürü Yurtkan Öğün, İl genel meclisi üyeleri ile, 55 köy ve 8 mahallenin muhtarı katıldı.

 

KAYMAKAM KARAMAN, SARIKAMIŞ’I MASAYA YATIRDI

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, kurum amirleri, okul müdürleri, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Karaman,ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları bu tür toplantılarla dile getirip çözüm konusunda hep birlikte karar vereceklerini söyledi.

Sarıkamış’ın tarihi, turizmi doğasıyla bölgenin çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Karaman, şunları kaydetti: " İlçemizi marka şehir yapmak için güçlerimizi birleştirmeliyiz. İlçemizin gelişmesi, kalkınması köylerimizdeki altyapı ve eğitim sorunlarının büyük bölümünü çözmüş durumdayız. Muhtarlarımızla, öğretmenlerimizle, güvenlik güçlerimizle koordineli olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu tür toplantıları sıkça yaparak sorunları çözme noktasında hızlı kararlar vermeliyiz. Eğer biz kamu, özel sektör, STK’lar olarak birlikte hareket edemezsek, kalkınma, gelişme çok ağır olur. Önümüzde Sarıkamış şehitleri anma etkinlikleri var. İlçemize gelen konuklarımızı bize yakışan şekilde ağırlayacağız."

Soru cevap şeklinde devam eden toplantı, yapılacak işlerin kayıt altına alınmasıyla sona erdi. Toplantıya, Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Akça, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Erdal Karakurt, İlçe Müftüsü Hayatı Yelkovan ile vatandaşlar katıldı.

KAÜ VOLEYBOL TAKIMLARI ORDU’YA HAREKET ETTİ

KAÜ Voleybol takımları voleybol grup birinciliği için Ordu'ya hareket etti.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) bayan ve erkek voleybol takımları,20 - 25 Aralık'ta Ordu'da yapılacak Türkiye Üniversite Sporları Voleybol Grup Birinciliği yarışmaları için çalışmalarını tamamladı.

Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Voleybol takımlarının antrenörü Mehmet Şirin Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayan ve erkek voleybol takımlarında toplam 29 sporcu ile mücadele edeceklerini söyledi.

Yarışma öncesinde yaklaşık bir aylık süre içerisinde sıkı bir antrenman programı ile hazırlandıklarını belirten Güler," Amacımız Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek. Çalışmalarımızı teknik, taktik ve kondisyon ağırlıklı olarak yaptık. Sporcularımızın seviyesi, azmi ve performansı bizi çok umutlandırıyor. İnşallah en iyi derece ile döneceğiz" diye konuştu. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber