Sarıkamış'ta sözleşmeli öğretmenlere eğitim semineri

Sarıkamış'ta sözleşmeli öğretmenlere eğitim semineri

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde sözleşmeli aday öğretmenler için temel ve hazırlayıcı eğitim semineri programı başlatıldı.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde sözleşmeli aday öğretmenler için temel ve hazırlayıcı eğitim semineri programı başlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, seminerde, kendisi ile birlikte şube müdürlerinin aday öğretmenlere eğitim vereceğini söyledi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde başlayan seminere,120 aday öğretmen katıldığını belirterek,şunları kaydetti: “ Aday öğretmenler, 384 saat sınıf içi ve okul içi, 90 saat okul dışı faaliyet, 168 saat hizmet içi eğitim faaliyetleri olmak üzere toplam 642 saatlik eğitimden geçecekler. Ayrıca, “Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz süreci “ konulu seminerlerin de verilecek.Eğitimde hedeflenen başarıyı yakalamak için elimizden geleni yapıyoruz.Geleceğimiz inşa edecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşüyor.İnşallah öğretmen adaylarımız bu aldıkları eğitimlerle vatanına,milletine bağlı, bilimi hedef alan iyi insanlar yetiştirecekler.”

Aday öğretmenlere bu etkinlikler kapsamında, şehrin tarihsel, kültürel, sosyal ve coğrafi özelliklerini tanıması açısından gezi programları da düzenlenecek. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber