Sarıkamış'ta sertifika töreni

Sarıkamış'ta sertifika töreni

Sarıkamış ilçesinde "Tasarım, Robotik ve Kodlama Eğitimi"ni tamamlayan 20 ilkokul öğrencisi için sertifika töreni düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi ile Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi (BTC) işbirliği ile yürütülen "Geleceğe Doğru Bakmak" projesi kapsamında Sarıkamış'ta Gazipaşa, Halitpaşa ve Fevziçakmak ilkokulu 4. sınıf öğrencilerinden 20 kişi, 12 günlük "Tasarım, Robotik ve Kodlama Eğitimini" tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Sarıkamış Kaymakam Yusuf İzzet Karaman Gazipaşa ilkokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Biz bu çocuklarımıza sahip çıkacağız. Her biri benim gözümde bilim adamı adayıdır. İleride inşallah hepsinden çok farklı dallarda başarılı bilim insanları çıkacaktır." dedi.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy da çocukların bu yaşta bilimsel çalışmalara yönelmelerinin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğuna değinerek, Türkiye'nin bu gençlerin azmi ve kararlığı ile dünya çapında kendi teknolojisini en kısa sürede istenilen düzeyde üretecektir." diye konuştu.

(BTC) Proje Koordinatörü Mükerrem Kaya da çocukların bu tip eğitimler alarak hayallerini gerçekleştirme yönünde adım atmalarının umut verici olduğuna söyledi.

Konuşmanın sonunda katılımcılar sertifika alan öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, Gazipaşa ilkokulu Müdürü Vedat Koç ile öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda veli katıldı.

sarikamista-sertifika-toreni-(8).jpgsarikamista-sertifika-toreni-(9).jpgsarikamista-sertifika-toreni-(12).jpgsarikamista-sertifika-toreni-(15).jpg

sarikamista-sertifika-toreni-(3).jpgsarikamista-sertifika-toreni-(4).jpgsarikamista-sertifika-toreni-(6).jpgsarikamista-sertifika-toreni-(7).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yerel Haberler