Sarıkamış'ta Orman yangını tatbikatı gerçeği aratmadı

Sarıkamış'ta Orman yangını tatbikatı gerçeği aratmadı

Türkiye'nin en yüksek yerleşim birimlerinden olan ve sarıçam ormanları ile öne çıkan Kars'ın Sarıkamış ilçesinde orman yangınlarına hazırlık kapsamında yangın tatbikatı gerçekleştirdi

Türkiye'nin en yüksek yerleşim birimlerinden olan ve sarıçam ormanları ile öne çıkan Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, orman yangınlarına hazırlık kapsamında yangın tatbikatı yapıldı.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince Soğuksu mevkisi ormanlık alanında düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği toplanan çalı ve ağaç dalları yakılarak yangın çıkartıldı.

Yine senaryo gereği bu alevi gören vatandaşların "Alo 177"ye yaptığı orman yangını ihbarıyla harekete geçen orman muhafaza personeli, 1 arazöz,1 iş makinesi, 5 personel taşıyıcı araç ile 10 dakika içinde yanan alana ulaştı.

Yangına dayanıklı elbiseler giyen orman muhafaza personeli yangını su ile kısa sürede söndürdü. Görevliler, yayılmaması için yangın çıkan alanı da kürekle toprak atarak kapattı.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldır bölgede yangın çıkmadığını belirterek, olası yangınlara karşı hazır olmak için tatbikat yaptıklarını söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu sene havaların çok sıcak geçtiğini hatırlatan Çelik, "Bizim bu yangın tatbikatlarını yapmamızdaki gaye ekiplerimizi olası yangınlara karşı hazır durumda tutmak ve yangını kısa sürede söndürmek için sahada uygulamalı ekip çalışmasını görmek. Ayrıca eksiklerimizi görerek gerekli önlemleri almak adına tatbikatlar çok faydalı oluyor." dedi.

- "Lütfen piknikçiler yaktıkları ateşi söndürsün"

Çelik, ekiplerin her zaman hazır bulunduğunu hatırlatarak, "Bu sene havalar sıcak gittiği için bizde ekiplerimizi yangınlara karşı canlı ve hazır tutmak amacıyla belirli aralıklarla tatbikatlar yapmaya devam edeceğiz. Bu arada lütfen piknik yapan vatandaşlar, çobanlar, odun parçası ve kozalak toplayanlar, yaktıkları ateşi söndürmeden bölgeden ayrılmasın. Ormanlık alana cam şişe ve izmarit atmasınlar. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Yangın ekibi sorumlusu şef Fatih Kılıç ise vatandaşlardan, herhangi bir yangınla karşılaşmaları durumunda "Alo 177 ihbar hattı"nı mutlaka aramalarını istedi.

sarikamista-orman-yangin-tatbikati-(6).jpgsarikamista-orman-yangin-tatbikati-(7).jpgsarikamista-orman-yangin-tatbikati-(8).jpg

sarikamista-orman-yangin-tatbikati-(2).jpgsarikamista-orman-yangin-tatbikati-(3).jpgsarikamista-orman-yangin-tatbikati-(4).jpgsarikamista-orman-yangin-tatbikati-(5).jpg

kaynak:aa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yerel Haberler