Sarıkamış'ın Karına Uygun Makine!

Sarıkamış'ın Karına Uygun Makine!

Türkiye´de 1. derecede öncelikli 5 merkezden biri olan kış turizminin kristal kar özelliği ve Sarıçam ormanlarının arasında kayağın vazgeçilmezi haline gelen Sarıkamış Cıbıltepe (Bayraktepe) Kayak Merkezi´ne Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı

Türkiye'de 1. derecede öncelikli 5 merkezden biri olan kış turizminin kristal kar özelliği ve Sarıçam ormanlarının arasında kayağın vazgeçilmezi haline gelen Sarıkamış Cıbıltepe (Bayraktepe) Kayak Merkezi’ne Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan destek geldi.
Toplamda 12 km'lik 5 etaplı pistlerden oluşan Sarıkamış Kayak Merkezi’ne Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın desteği ile yeni model kar ezme makinesi alındı. Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, en çok turist çeken ülkeler arasında 9, en çok gelir elde eden ülkeler arasında 8. sırada yer alan Türkiye, kış turizminde de ön plana çıkmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Türkiye'de şu anda Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilmiş, "Kars Sarıkamış, Kayseri Erciyes, Samsun Ladik Akdağ, Aksaray Hasan Dağı, Gümüşhane Zigana Dağı, Kocaeli Kartepe, Bayburt Kop Dağı, Erzurum Palandöken, Bitlis Sapgör, Antalya Alanya Akdağ, Isparta Davraz, Bolu Köroğlu Dağı, Kastamonu-Çankırı-Ilgaz, Bursa Uludağ, Muğla Seki Erendağ,, Çankırı Ilgaz Kadınçayırı, Antalya Akseki, Gümüşhane Çakırgöl ve Erzincan Ergan Dağı"nda olmak üzere 19 kış sporları turizm merkezi bulunuyor.
Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ve kristal kar özelliğine sahip olan Sarıkamış Kayak Merkezi Bakanlık görevine getirilen Ahmet Arslan ve Kars Valisi olarak göreve başlayan Rahmi Doğan'ın yoğun gayret ve emekleri neticesinde her geçen gün önemi daha da artmakta. Yapılan hizmetler ve kalite standartlarının arttırılması konusunda bir yenilik daha yapılarak yeni model Kar Ezme Makinesine ( Snowtrack ) kavuşan Sarıkamış, özellikle kış turizmi başta olmak üzere yaz turizminde de adını sıkça söz ettirecek bölgeler arasına girmeye başladı.
Yeni model kar ezme makinesinin Sarıkamış'a gelmesinde emeği olan başta UDH Bakanı Ahmet Arslan, Kars Valisi Rahmi Doğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Gürsel Polat'a teşekkür eder, Sarıkamış’a hayırlı olmasını dileriz. (KHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber