Sarıkamış Kış Oyunları Festivaline Davet

Sarıkamış Kış Oyunları Festivaline Davet

Türkiye'nin ilk ve tek kış oyunları olan ve bu yıl 4. yapılacak 'Sarıkamış Kış Oyunları Festivali' 17 Şubat 2017 tarihinde Sarıkamış'ta start alacak.

 Türkiye’nin ilk ve tek kış oyunları olan ve bu yıl 4. yapılacak ‘Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’ 17 Şubat 2017 tarihinde Sarıkamış’ta start alacak.

Kars Valiliği tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Serhat Kalkınma Ajansı ve Eksi36 Spor Kulübü tarafından desteklenen ‘Sarıkamış Kış Oyunları Festivali 17 Şubat 2017 Cuma günü başlıyor.

2013 yılından beri düzenlenen festival ivmesini karda aklınıza gelecek her türlü oyun ve yarıştan alıyor. Hem profesyonel sporculara, hem de amatör katılımcılara açık olacak festival renkli görüntülere sahne olacak.

17 Şubat 2017 Cuma günü Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Zara, konseri ile açılışı yapılacak festival, 18 Şubat 2017 Cumartesi günü, offroad ralli devam edecek.

Sarıkamış Ormanı içerisindeki zorlu mücadelenin ardından özel gösteri etabı ile ralliciler seyirciyle buluşacak.

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kurulacak festival alanında ise kızak yarışı, kardan heykeller sergisi, uzaktan kumandalı araç oyunları, çocuk oyun parkuru ve karda kaşar kovalamaca yarışmaları devam edecek festival, 19 Şubat 2017 Pazar günü yapılacak etkinliklerin ardından ödül töreniyle sona erecek.

Kars Valisi Rahmi Doğan, 17-19 Şubat 2017 tarihleri arasından yapılacak ‘Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’ne tüm Karslıları davet etti.

Vali Doğan, “Biz her yıl Sarıkamış’ı tanıtabilmek için yeni bir faaliyet yapıyoruz. Bildiğiniz gibi geçen ay Sarıkamış Harekatı’nı etkinliklerle andık bu ayda yine kış oyunları adı altında 3 günlük bir faaliyet yürüteceğiz. Cuma günü başlayacak cumartesi-pazar günü devam edecek farklı ülkelerden gelen Offroadcılar var, Motor Bisikletçiler var. 36 araçla geliyor. Çeşitli yarışla düzenleyecek. Cuma günü açılışı olacak. Ülkemizin tanınmış sanatçılarından Zara bir konser verecek. Cumartesi günü yine benzer bir konser var. Farklı etaplarda farklı yarışmalar var. Sarıkamış programını kutlamış olacağız. Ulaşımla ilgili cuma günü konseri için servis koymayı düşünüyoruz. Bunu bugün basında paylaşacağız, nereden ve nasıl kalkacağı ile ilgili. Tabi Zara’nın geliyor olması katılımı da arttıracak. Cuma günü konserden önce buradaki vatandaşlarımızın Sarıkamış kayak merkezine götürmek ve tekrar dönüşleri için bir servis çalışması da olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber