Sarıkamış Kayak Merkezinde yoğunluk devam ediyor

Sarıkamış Kayak Merkezinde yoğunluk devam ediyor

Son yıllarda ülke gelinde olduğu gibi Kars’ta da etkili olan kuraklık, kayak merkezlerinde de olumuz etkisini devam ettiriyor. 

Tacettin DURMUŞ

Sarıkamış Kayak Merkezinde hava sıcaklığının sıfırın altında düşmesiyle birlikte kar kalitesi de kayak için mükemmel hale geliyor.
Alplerden sonra kristal karı ile meşhur Kars’ın Sarıkamış ilçesinde kar kuraklığı nedeniyle geç başlayan kayak sezonunun ardınan yoğunluk yaşanması, turizm işletmecilerinin biraz olsun yüzünü güldürüyor. Kars’ın tarım ve hayvancılıktan sonra tek geçim kaynağı olan turizm alanında öncellikli olarak Sarıkamış Kayak Merkezi, kışın son günlerinde kayak tutkunlarının akınına uğruyor. Özellikle hafta sonları yoğunluk yaşanan Kayak Merkezinde faaliyet gösteren turizm işletmeleri, bu yıl kuraklık ve 11 ilimizi vuran asrın felaketi deprem faciası nedeniyle ayakta durmak için çaba harcıyor. İşletmeciler depremlerin açtığı yaraların bir nebze olsun sarılmasına rağmen Sarıkamış Kayak Merkezine gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, sarıçamlar arasında bulunan pistlerde kristal kar üzerinde hüzünlü bir şekilde olsa da kayak keyfi yaşıyor. 
Sarıkamış Kayak Merkezinde kayak öğretmenliği yapan Uğur Vanlı, bu yıl kayak sezonunun geç başlamasına rağmen kar kalitesinin şu anda çok iyi olduğunu söyledi. Vanlı, Kayak Merkezinde hava sıcaklığının sıfırın altında dümesi ile kar kalitesinin kayak yapmak için mükemmel hale geldiğini bu neden tüm kayaksevenleri Sarıkamış’a davet ettiğini söyledi.

whatsapp-image-2023-03-06-at-14.14.47.jpegwhatsapp-image-2023-03-06-at-14.14.48-(1).jpegwhatsapp-image-2023-03-06-at-14.14.48.jpegwhatsapp-image-2023-03-06-at-14.14.49-(2).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sarıkamış