Sarıgül Nine Düvesini Satarak Parasını Depremzedelere Gönderdi

Sarıgül Nine Düvesini Satarak Parasını Depremzedelere Gönderdi

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Karahan Köyünde oturan Sarıgül Kaçan düvesini satarak parasını depremzedelere gönderdi.

Lider Haber Ajansı / Turgut KAYA 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli birçok ilde de etkili olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrası, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da halk seferber oldu. 

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Karahan köyünde de depremzedeler için yardım toplandı. Karahan köyü muhtarı Selahattin Kaçan’ın annesi Sarıgül Kaçan’da 13 bin Türk Lirasına sattığı düvesinin parasını Akyaka Kaymakamlığına göndererek depremzedelere ulaştırılmasını istedi. 
Düvesini depremzedeler için bağışladığını belirten Sarıgül Kaçan, “ Depremzedeler için köyümüz halkımız düve, koyun yollasalardı içine koyup yollayacaktım. Bu düvemi satıyorum kaymakam beye teslim ediyorum, ölenlerin hayrı için toprak altında kalanların hayrı içindir. Cumhurbaşkanımızı orada çalışan askerlerimizi Allah korusun Allah devletimize zeval vermesin eksikliğini göstermesin bayrağımızı indirmesin,” ifadelerini kullandı. 
Karahan Köyü Muhtarı Selahattin Kaçan, köy halkından topladığı, kendi aldığı ihtiyaç malzemelerini ve annesinin sattığı düvenin parasını Akyaka Kaymakamlığına teslim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber