Sancar, “AK Parti’de Aday Belirleme Süreci Devam Ediyor”

Sancar, “AK Parti’de Aday Belirleme Süreci Devam Ediyor”

AK Parti Kars il Başkanı Muammer Sancar, partisinde 31 Mart 2023 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için aday belirleme sürecinin başladığını açıkladı.

Tacettin DURMUŞ

Başkan Sancar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; belediye başkanlığı için aday belirleme sürecinin 9 Kasım 2023 tarihinde başladığını ve 17 Kasım 2023 tarihinde sona ereceğini belirtti.
Belediye ve il genel meclis üyelikleri için ise sürecin 9 Kasım 2023 tarihinde başladığını hatırlatan Sancar, aday belirleme sürecinin 3 Aralık 2023 tarihine kadar devam edeceğini açıkladı.

İl Başkanı Muammer Sancar dün düzenlediği toplantında; ilçe başkanları, teşkilat başkanı, seçim işleri başkanı ve yerel yönetimler başkanları ile birlikte 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için aday adaylığıyla ilgili istişarelerde bulundu.

Öte yandan AK Parti’de 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar devam ediyor. Belediye başkan adayı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyesi adayı olmak isteyenler için başlayan istifa süreci 1 Aralık'ta sona erecek. Ardından da 1 Ocak 2024 itibariyle seçim süreci ve seçim takvimi devreye girerek süreç resmen başlayacak. Ayrıca büyükşehir ve il belediye başkan adayları AK Parti Genel Merkezinden veya kendi illerinden, ilçe ve belde belediye başkanı adayları il ve ilçe başkanlıklarından, belediye ve il genel meclis üyesi adaylarının ise sadece ilgili ilçeden müracaatlarını yapacak.

sancar-ak-partide-aday-belirleme-sureci-devam-ediyor-2.jpg

sancar-ak-partide-aday-belirleme-sureci-devam-ediyor-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber