Rusya’dan son dakika açıklaması: Koronavirüsü tedavi edecek ilacı geliştirdik

Rusya’dan son dakika açıklaması: Koronavirüsü tedavi edecek ilacı geliştirdik

Dünyanın mücadele için seferber olduğu korona virüs ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), yeni tip korona virüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini duyurdu.

Tüm dünya korona virüs salgını nedeniyle alarm durumuna geçti. Tüm ülkeler virüsün yayılmasını önlemek için çaba sarf ederken bir yandan da virüsü yok edecek ilaç ya da aşı için çalışmalarını sürdürüyor.

Korona virüs hakkında ortaya atılan ilaç veya aşı iddialarına son olarak Rusya eklendi. Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), yeni tip koronavirüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini duyurdu.

Koronavirüs aşısı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Rusya’nın önemli haber ajanslarından Sputnik’in son dakika olarak servis ettiği habere göre; Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), yeni tip koronavirüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini duyurdu.

Ajansın basın dairesinden yapılan açıklamada, FMBA’nın yeni tip koronavirüsü tedavi etmek üzere sıtmaya karşı kullanılan Meflokin bazlı yeni ilacı tanıttığı belirtildi.

Açıklamada, “Rusya FMBA’ya ait ‘Farmzashchita’ Araştırma ve Üretim Merkezi, Çin’in ve Fransa’nın deneyimlerini göz önünde bulundurarak, sıtmaya karşı kullanılan Meflokin ilacının bazında koronavirüs enfeksiyonunun tedavi şemasını geliştirdi” ifadelerine yer verildi.

VAKA SAYISI 600 BİNİ AŞTI
Koronavirüsü nedeniyle şu ana kadar 614 bin 884 kişi hastalandı. Vaka sayısı hızla artarken, ölüm sayısı 28 bin 687’ye ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya