‘Ruhumuz’, Nasıl Sağlıklı Olsun ki!

‘Ruhumuz’, Nasıl Sağlıklı Olsun ki!

Tüm dünyada olduğu Kars’ta da dün ’10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ kutlandı.

Tacettin DURMUŞ İnsan ruhunun en fazla hastanelerde bozulduğu veya tedavi edildiği günümüz dünyasında, yanı başımızda 5 gündür devam eden dinler savaşı devam ediyor. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Kars’ta da her kes televizyon başında ve cep telefonlarının ekranlarında canlı yayınlarda iki kuzen halk Filistin ile İsrail arasındaki savaşı seyrediyor. Yaşanan savaşın tüm dünyaya yayılmasından ve 3. Dünya savaşının başlamasından korkan Kars halkının ruhu nasıl sağlıklı olabilir. Yaşanan savaşı gün boyu izleyen vatandaş hayatını kaybeden ve ölümü an be an yaşayan çocukları düşünüyor ve masum insanlarla empati kuruyor. Bu arada başta Amerika olmak üzere tüm Avrupa, Filistin’e karşı İsrail’e yardıma koşarken, 1,5 milyarlık İslam alemi ise yaşanan savaşı uzaktan izlemeye devam ediyor.

Öte yandan tüm vatandaşlar son bir yıldır ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahalılığının yanı sıra; sınırlarımızda yaşanan terör örgütleri ile savaş ve mülteci istilası altında nasıl bir ruh sağlığı yaşayabilir!

Oysa dünya genelinde olduğu gibi Kars’ta da her ‘10 Ekim’ günü Dünya Ruh Sağlığı Günü̈’ olarak kutlanıyor. Kars İl Sağlık Müdürlüğü de bu önemli gün dolayısıyla, ruh sağlığının evrensel bir insan hakkı olduğunu hatırlatarak etkinlik düzenledi. Kars İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri G.A.M.P Konağı yanındaki parkta stant açıp broşür dağıtarak “Ruh sağlığına değer verilen, ruh sağlığının teşvik edildiği, herkes için ruhsal sağlık ve iyilik halinin küresel bir öncelik haline geldiği bir dünya dileğiyle.” Dedi.

Yapılan açıklamada ise “Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu (WFMH) tarafından 10 Ekim tarihi Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak belirlenmiştir. Dünya çapında bu gün kapsamında her yıl belirlenen temaya göre ruh sağlığı ve hastalıkları konusunda çeşitli farkındalık faaliyetleri yürütülmektedir. WFMH, Dünya Ruh Sağlığı Günü 2023 yılı için "Ruh Sağlığı Evrensel Bir İnsan Hakkıdır" temasını belirlemiştir.” Denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber