Öksüz,Uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlar aralıksız devam edecek

Öksüz,Uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlar aralıksız devam edecek

Kars’ta, 2019 yılının ilk Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Türker Öksüz, Başkanlığı’nda yapıldı.

Vali Türker Öksüz, uyuşturcuyla mücadelenin top yekün yapılması gerektiğini belirtti. Öksüz, uyuşturucu tacirlene yönelik operasyonların aralıksız devam ettiğini kaydetti. 
Valilik Gazi Toplantı Salonu’nda düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Koordinasayon Kurulu Toplantısı’na Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İlçe Kaymakamları, kurum ve daire müdürleri katıldı. 
Toplantının açılışında konuşan Vali Türker Öksüz, “Bağımlılıkla mücadele ederken başta uyuşturucu olmak üzere bağımlılık yaratan teknoloji bağımlılığın da içinde olduğu çok önemli bir konuyu, çok önemli gündem maddesini zaman zaman periyodik aralıklarla bu toplantıda değerlendiriyoruz. Toplantının elbette yapılması kadar bu toplantıda planlanan faaliyetlerin uygulamaya konulması aslında bu mücadele açısından çok daha fazla önem taşıyor. Burada bu konuları gözden geçirirken hepimizin bir gün içerisinde olmamızı istemeyeceğiz özellikle uyuşturucudan bahsediyorum, gençlerimizi, çocuklarımızı zehirleyen çok önemli bir illetin toplumumuzun geleceğimizin istikbalini etkilememesi için hep birlikte ne tedbir alabiliriz? Nasıl önlem alabiliriz? Bunu tartıştığımız önemli bir platformda toplanmış bulunuyoruz” dedi. 
Uyuşturucuyla mücadele konusunun herkesin görev ve sorumluluk alması gerektiğinin altını çizen Vali Öksüz, “Ülkemiz özellikle uyuşturucuyla mücadelede hem bir geçiş hem de bir konak ülke konumunda. Bizim tabi uyuşturucuyla mücadelede Balkan rotası dışında artık Kuzey ve Güney rotaları da son zamanlarda önem kazanıyor. Bunun için çok dikkat etmemiz gereken bir uyuşturucuyla mücadele konusu önümüzde maalesef duruyor. Tabi uyuşturucuyla mücadele huzurumuzun, güvenliğimizin ülke olarak sağlanmasında da en önemli alanlardan biri. Çünkü hem gençlerimizi zehirleyen bir alandan bahsediyoruz hem de tüm terör örgütlerine finansman ve kaynak sağlayan bir alandan bahsediyoruz. Terör örgütleri artık uyuşturucu maddeden elde ettikleri gelirlerle besleniyorlar. Onun için bunlarla, uyuşturucuyla mücadele önlemlerinin de zaman göre değiştiğini, değişmesi gerektiğini görmemiz gerekiyor. Çünkü uyuşturucuyla uğraşan, satan kişilerde her geçen gün yeni tekniklerle, yöntemlerle karşımıza çıkıyor. Öyle bir mücadele alanından bahsediyoruz ki sadece uyuşturucu denen illete ya da bağımlılık yaratan diğer kötü alışkanlıklara, bağımlı olan, ona bulaşan kişiler bu konuyla uğraşsın diyeceğimiz bir alan değil. Bütün hepinizi, ailemizi, çocuklarımızı bulması muhtemel bir alandan bahsediyoruz. Onun için sadece kullanan sadece uyuşturucuyu satan kişiler bu konuyla uğraşsın bu mücadele onların mücadelesi diyemeyiz. Hepimizin, bütün toplumun, kesimlerinin, sivil toplum örgütlerimizin mücadele etmesi gereken, görev alması, sorumluluk alması gereken bir alandan bahsediyoruz” diye konuştu. 
Öte yandan Kars’ta 2018 yılında uyuşturucu satan ve kullanan 228 kişiye adli işlem yapıldı. 19 kişi ise uyuşturucudan tutuklandı. 
Kars’ta 2018 yılında bin 890 gram esrar, 8 bin 795 gram eroin, bin 329 adet kenevir bitkisi, 29 adet ecstasy, 512 gram metamfetamin, 40 gram bonzai, 27 adet sentetik ve 95 adet metadonun güvenlik birimleri tarafından ele geçirildi. 
Daha sonra ilgili birimler tarafından uyuşturucuyla mücadele edilirken alınan ve alınması gereken tedbirler hakkında sunum yapıldı. 

aw621481_02.jpgaw621481_06.jpgaw621481_01.jpgaw621481_04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kars Haber