Öksüz, Kadınlar Toplumuzun En Önemli Unsurudur

Öksüz, Kadınlar Toplumuzun En Önemli Unsurudur

Vali Öksüz, ilimizde de 20 Bin erkek vatandaşımıza kadına el kalkamaz introsu ile bir bilgilendirme ve farkındalık çalışması istenmişti. Bugüne kadar toplamda 20.037 erkek vatandaşımıza bilgilendirme yaptık. Kadınlar Toplumuzun En Önemli Unsurudur,"dedi.

LİDER HABER AJANSI/TURGUT KAYA 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyonu İzleme ve Değerlendirme toplantısı Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Gazi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Yıldız, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Selvi Rüya Ubiç katıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin aslında aile içi ya da,  kadına yönelik şiddet küresel ölçekte bir sorun, bu sorunla mücadele için tüm kurumların ve toplumun desteğinin sağlanması gerektiğini belirten Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, "   Gereken önemli bir konu bu mücadelenin başarısı da aslında kurumlarımız arasındaki eş güdüme koordinasyona doğrudan bağlı. Bu nedenle toplantılar mücadelenin başarısı için önem taşıyor bizlerde bu toplantıları bu yönüyle önemsiyoruz toplantılarda konuşulan hususların uygulamaya geçilmesi noktasında hepimizin gayret sarf etmesi gerektiğini  bu vesile ile ifade etmek istiyorum.
1 Ocak 2022 tarihinde yürürlüğe girmiş olan eylem planımız var bu eylem planımız ile hem Aile Sosyal Hizmetler Koordinasyonunda hem Adalet Bakanlığımız, İç İşleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımız paydaşlığında hazırlanarak yürürlüğü giren 4. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eylem planının çerçevesi baz alınarak hazırlandığını ifade etmek istiyorum.
4. Ulusal eylem planı kapsamında 2022 yılında ilgili bakanlıkların katılımıyla bir protokol imzalanmıştı, buna istinaden 2022 yılı faaliyet planı hazırlanarak yürürlüğe konuldu.

2022 faaliyet planımızda artık erkek odaklı olarak çalışmaların ele alınması kararlaştırıldı buna göre İç İşleri Bakanlığımız bir genelde yayınladı tüm Türkiye’de 5 Milyon ilimizde de 20 Bin erkek vatandaşımıza kadına el kalkamaz introsu ile bir bilgilendirme ve farkındalık çalışması istenmişti. Bu doğrultuda bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu farkındalık eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarında gayret sarf ettiler bütün kurumlarımız organize sanayiden askeri kışlalara oradaki er ve erbaşlara kadar açık ceza evimize denetimli serbestlik kurumundaki hükümlülere yönelik bilinçlendirme çalışmaları çeşitli konser festival gibi etkinliklerde stantlar kurdular orada eğitim çalışmalarına devam ettiler köylerde çalışmalarımız yapıldı esnaflar da, kahvehane ziyaretleri yapıldı camilerimizde çalışmalar yapıldı bu doğrultuda afişler, pankartlar asılarak toplumun bu yöndeki dikkati kadına yönelik şiddetle mücadeleye çekilmek istendi bütün kurumlarımız bu anlamda başarılı oldular. Bugüne kadar toplamda 20.037 erkek vatandaşımıza bilgilendirme yapmış olduk.13.500 broşür 490 afiş dağıtımı ile çalışmalarımızı en üst noktaya taşımaya çalıştık. 

2022 yılındaki bazı verilerimiz kadın konuk evinde barınma hizmeti alan 249 yine 6284 sayılı kanun kapsamında alınan tedbir sayımız 611 şiddet öneme merkezimizde hizmet alan vatandaş sayımız ise 1100 olarak gerçekleşti.
KADES uygulaması var yaygınlaştırmaya çalışıyoruz Kars ilinde şimdiye kadar 264 tane ihbar alındı ve gerekli çalışmalar yapıldı, elektronik kelepçe sayısı 3 ilimizde il dışında 2 tane.

2021 yılı risk haritası yapıldı buna göre önleyici tedbir kararları baz alınarak bu risk haritası oluşturuldu ve il genelinde toplam 977 tedbir kararı alınmış oldu.

Gerek 6284 sayılı kanun gerek bakanlıklar arasında yapılan protokoller eylem planı, il koordinasyon planı oluşturduğumuz eylem planları hepsinin ortak amacı sıfır tolerans çerçevesinde kadına yönelik ve aile içerisindeki şiddeti önlemektir.

Bunu önlemek için etkili tedbirler ilgili kurumlarımız tarafından alınmaya devam ediyor, biz bundan sonra da kadına el kalkamaz mottosu çerçevesinde gerek farkındalık oluşturma çalışmaları gerekse ilgili mevzuat ve eylem planları ve faaliyet planları içerisinde yürüttüğümüz çalışmaları hiç duraksamadan aynı hassasiyetle aynı kararlıkla yürütmeye devam edeceğiz.

Kadınlar toplumuzun en önemli unsurudur onlara karşı yapılan şiddet elbette toplumun tüm kesimine yapılmış sayılır bizim görevimiz şiddeti olmadan önce önlemektir fakat olduktan sonra da çeşitli kararlarla bu şiddetin ortaya çıkan olumsuz sonuçları ortadan kaldırmaya çalışıyorum ama hedefimiz elbette önleyici tedbirlerle bunu başarmaktır. Ben tüm kurumlarımıza tekrar başarılar diliyorum bundan sonra da aynı hassasiyeti aynı gayreti göstermelerini rica ediyorum inşallah kadına karşı şiddetin hiç olmadığı bir şehirde yaşıyor oluruz. Tüm dünya da da aynı temenniyi diliyor toplantının bu vesile ile hayırlı olmasını diliyorum," ifadelerini kullandı.

oksuz,-kadinlar-toplumuzun-en-onemli-unsurudur.jpgoksuz,-kadinlar-toplumuzun-en-onemli-unsurudur1.jpgoksuz,-kadinlar-toplumuzun-en-onemli-unsurudur2.jpg


 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber