Öksüz, İşsizlik, Sadece Ülkeler Özelinde Değil Kıtalararası Bir Sorun

Öksüz, İşsizlik, Sadece Ülkeler Özelinde Değil Kıtalararası Bir Sorun

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi.

Lider Haber Ajansı/TURGUT KAYA 

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, toplantıda yaptığı değerlendirmede, Kars’ta her alanda nitelikli iş gücünün arttırılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Devletlerin ve toplumların yaşadığı sorunlar içerisinde en önemlisinin işsizlik ve buna bağlı olarak istihdam konusu olduğunu ve bu nedenle Türkiye’de olduğu gibi tüm devletlerin istihdamın arttırılması ve işsizliğin önlenmesi için politikalar oluşturduğunu belirten Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz: “ Bizler de Kars ili ölçeğinde işsizliğin önlenmesi ve istihdamın arttırılması için ilgili kurumlarımız ile birlikte ciddi bir dayanışma içerisindeyiz. Bu alandaki sorunları en aza indirmek için ve istihdam edilebilirliği daha da artırmaya çalışıyoruz. Mevcut iş gücümüzün niteliğini ve kalitesini arttırmaya ve sonuçta istihdam kapasitemizi de arttırmaya çalışıyoruz.  Günümüzde toplumların ekonomik, sosyal ve siyasi anlamda yaşadıkları problemlerin arasında işsizlik, sadece ülkeler özelinde değil kıtalararası bir sorun olarak da karşımıza çıkmaktadır. Yüksek düzeyde ekonomik performans sergileyen ülkelerde dahi; işsizliğin ortaya çıkardığı çok yönlü problemler, devlet erkinin işsizlik sorununa karşı güçlü bir duruş sergilemesi gerekliliğini ortaya koymaktadır. Ülkemizde de özellikle yasal ve kurumsal düzenlemeler ışığında işsizlik ve istihdam sorununa çözüm bulacak gelişmeler yaşanmaktadır. Anayasamızda temel haklardan birisi olarak düzenlenen “Çalışma Hakkı” bilincinden hareketle işsizlerin iş bulmasına yardım ederek istihdama katmak ve istihdamı geliştirmek gayesiyle “Sosyal Devlet” mefhumu içerisinde vücut bulan Türkiye’nin Kamu İstihdam Kurumu İŞKUR, gerek ulusal sınırlar içerisinde gerekse uluslararası mahiyette çalışmalarına devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün faaliyetleri ile ilgili de bilgiler veren Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 2022 Yılı Pasif İşgücü Hizmetleri kapsamında; 2022 Mart sonu itibarıyla, İşsizlik Ödeneğinden faydalanan 789 kişiye toplamda 2 milyon 498 bin 222 TL ödeme yapıldığını söyledi.

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında 11 Nisan 2022 itibariyle 1 adet meslek edindirme kursu, 112 adet İşbaşı Eğitim Programı düzenlediklerini ve işgücü yetiştirme programlarına toplamda 237’nin kişi katılmış olduğunu belirtti.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars’ta nitelikli iş gücünün arttırılması gerektiğine dikkat çekerek, programların devam etmekte olduğunu, 2022 yılında 10 kamu kuruluşu ile toplam 18 Toplum Yararına Çalışma Programın devam etmekte olduğunu ve 468 kişinin bu programlardan faydalandığını söyledi.  

2022 Yılı içerisinde İş Kulübü Faaliyetleri kapsamında 2022 yılı Ocak-Mart ayları içerisinde engelli, üniversite öğrencileri, İşsizlik Ödeneği alanlara ve iş arayanlara yönelik olmak üzere 10 grupta toplam 124 katılımcıya eğitim verilmiş olduğunu da dile getiren Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, İstihdam Faaliyetleri Kapsamında 11 Nisan 2022 İtibariyle; kamu da 1, özel sektörde ise 638 olmak üzere toplam 639 kişilik açık iş ilanı alındığını, kamuda 1, özel sektör de ise 685 olmak üzere toplam 686 kişinin işe yerleştirildiğini, ayrıca 17 engelli (Tescil işlemleri dahil) vatandaşın da işe yerleştirildiğini söyledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği alanı açılması hususu da görüşülerek, karara bağlandı.

755bbd51-b0f1-4dd8-8176-29b3e6815fe6.jpga167e834-9a99-427e-8cdb-21832bbcd644.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber