Öksüz, Gazetecilerle Mesai Arkadaşıyız

Öksüz, Gazetecilerle Mesai Arkadaşıyız

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla şehirde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Beylerbeyi Sarayı Otel’de gazetecilerle bir araya gelen Vali Öksüz, tüm gazetecilerin özel gününü kutlayarak, Kars’ta görev yapan gazetecilerin bir anlamda kendisinin mesai arkadaşları olduğunu söyledi.

Basının kamuoyunun sesi olduğunu hatırlatan Vali Öksüz, “Gazeteciler Gününü sadece yılda bir kere kutlamam doğru değil. Gazetecilik günün her saatinde özveriyle, fedakarlıkla ve gece gündüz demeden her türlü zor şartlar altında yapılıyor. Onun için gazeteciliğin her an kutlanması ve takdir edilmesi gereken mesleklerden biridir. Biz yine de 10 Ocak Gazeteciler Günü vesilesi ile bu anlamlı gününüzü kutluyorum. Her birinize bu günün sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Tabi hep söylenir, basın kamuoyunun hem sesidir hem de kamuoyunu bilgilendiren, aydınlatan, ona yol gösteren ve demokrasilerde 4. güç olarak kabul edilen bir güçtür.  Bizler de tabii sizlere çalışmalarınızda kolaylık göstermek, destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz.  Sizler de vatandaşlarımızın isteklerini, taleplerini ve ihtiyaçlarını zaman zaman yazarak dile getiriyorsunuz. Hem ülkemizin hem de şehrimizin her alanda kalkınması için sizin haberlerinizin faydalı olduğunu belirtmek istiyorum. Tabiki yazılarınız dikkate alınıyor. Yazılarınızla kamuoyu bu şekilde halkın taleplerini sizler aracılığıyla bizlere iletmiş oluyor. Bizler de bunlardan hareketle daha iyi bir hizmet nasıl edilir,  genel hizmetlerin kalitesini, etkinliğini ve verimliliğini nasıl yükseltebiliriz diye bunun arayışı içerisinde oluyoruz. Ben hepinize gece gündüz azimle çabayla ve fedakârlıkla yaptığımız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ve son olarak şunu da belirtmek istiyorum:  tabii dijital mecralar ve dijital platformlar artık Türkiye’de sosyal medya mecraları önem kazanmaya başladı. Ama bence yerel basın mensubu olmanın, yerel gazetelerde çalışmanın ve yerel gazete mensubu olarak bir şeyler üretmenin halen çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Mesele sadece dijitalde bir şeyler üreterek çözülemez diye düşünüyorum.

Yerel basın bu anlamda önemlidir. Gittiğimiz şehirlerde yerel basın mensubu olma hüviyetini sürdüren çok eskilerde işte matbaa kurmuş, gazete kurmuş bunu devam ettiren çok ailelere rastlıyoruz. Bunlar oranın eşrafı köklü aileleri bu mesleği yıllardır sürtüyorlar. Hem devletine, milletine bağlı vatansever insanlar bunlar. Hem de halkı için bir şeyler yapmanın gayretti için olan insanlar dolayısıyla yerel basın mensup olmanın bu anlamda çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Hepinize doğru tabii ki tarafsız haberin peşinde koşacağımız günlerde başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. İnşallah bundan sonra da birlikte olmaya devam ettiğimiz sürece bizlerde sizlere karşı katkılarımızı vermeye devam edeceğiz. Vefat eden gazeteci arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum, hastalığı olan sıkıntısı olanlara da Allah’tan şifa diliyorum.” Dedi.

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber