Öksüz, 9 Sektörde 289 Projemiz Var

Öksüz, 9 Sektörde 289 Projemiz Var

Kars’ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz Başkanlığında Gazi Toplantı salonun da gerçekleştirildi. 

Lider Haber Ajansı / Turgut KAYA

Valilik Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz “Her zaman söylüyoruz. Mevsim kısa bu sene kar yağışı da geç geldi. Maalesef ilimizde inşaat mevsimi kısa olduğu için çok kısa bir süreye çok iş sığdırmak gibi bir sorumluluğumuz var. Aksi takdirde çok az iş yapabiliyoruz. Onun için şimdiden işlerimizin planlamasını, ihale süreçlerini planlamak, yeni döneme yetişecek şekilde düzenlemek ve tasarlamak çok önem arz ediyor. Tüm yatırımcı kurum ve kuruluşlardan bu konuda daha fazla gayret bekliyoruz. Her birimiziz tek amacı bu yatırımları zamanında tamamlamaktır. Yıllarca sürüncemede kalan yatırımlar olsun istemiyoruz. 2023 yılı inşallah hem şehrimiz hem de ülkemiz için hayırlı bir yıl olur. Yapacağımız yatırımlar ile birlikte şehrimizi daha iyi bir noktaya taşımak zorundayız.” Şeklinde konuştu.


Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, söz konusu projelerin yatırımcı kuruluşlara göre dağılımının ise; Kars il yatırım takip sisteminde toplamda 9 milyar 770 milyon 150 bin lira tutarında 9 sektörde 289 projenin bulunduğunu açıklayan Vaki Öksüz konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Önceki yıllar harcama toplamı 1 milyar 172 bin 438 bin lira, toplam yıl içerisindeki ödeneğimiz 1 milyar 34 milyon 676 bin TL ve şu ana kadar olan harcama tutarımız ise 797 milyon 331 bin 950 lira olarak gerçekleşmiştir. Hali hazırda 289 projemizin genel olarak durumuna bakıldığında bunlardan 101 tanesi tamamlanmış 94 tanesi halen devam eden projelerdir. 14’ü ihale aşamasında 70 tane başlanamayan 10 tane de tavsiye edilen işimiz bulunmaktadır. Kurum ve kuruluşlar bazında ilk 5’te olan büyük ve önemli projelerimizden bahsedecek olursak; DSİ 24. Bölge Müdürlüğümüzün 72 projesi, Kars İl Özel İdaremizin 70 Projesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 53 projesi var. Karayolları 18. Bölge müdürlüğümüzün 24, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarının 18 projesi ve Belediye Başkanlığımızın 12 projesi var. Diğer kurumlarımız ile birlikte Kafkas Üniversitesi ve Şeker Fabrikasının da projeleri devam ediyor.

Diğer sektörlerimizde ise 90 tane tarım, 73 tane ulaştırma ve haberleşme, 58 tane eğitim, 41 tane imalat, 15 tane sosyal kamu hizmetleri, 4 tane sağlık, yine 4 tane konut sektöründe ve 2 tane de enerji sektöründe projemiz bulunmaktadır. İlçeler bazında da 101 proje ile Kars merkez 1. Sırada Sarıkamış 42, Kağızman 26, Arpaçay 23, Susuz 23, Selim 18 Akyaka ve Digor 16 ve diğer ilçelerde olanlarla 24 projemiz bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber